Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:36   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Sertleşme Problemi Tanı Yöntemi (penil dobler usg)



Sertleşme problemi (ereksiyon kusuru) varlığında olası hastalığın penisin kan akımının bozulmasından kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemeye yarayan tanı amaçlı bir yöntemdir. Doppler ultrasonografi ile penis içi damarlardaki kan akış hızı değerlendirilir. Penise arterler (atar damar) ile yeterli kan gelip gelmediği, yeterli kan gelmişse, gelen kanın yeterince penis içerisinde kalıp kalmadığı (toplar damar kapaklarının sağlam olup olmadığı) tespit edilir.


Penil Doppler ultrasonografi nasıl yapılır? Penis içi kapiller damarların genişlemesini sağlamak amacıyla inceleme sırasında penis içerisine damar genişletici bir ilaç, hasta yaşı göz önüne alınarak, belirli dozda verilir. Penis cildi üzerine jel sürülerek ultrasonografi probu ile penis içi damarlar değerlendirilir.


Penil Doppler ultrasonografi incelemesi ağrı verir mi? Hayır vermez, bazen penis içerisine verilen ilaç hafif yanma hissi verebilir.


Penil Doppler ultrasonografinin sonuçları güvenli midir? İlk defa 1980 li yıllarda kullanılan penil Doppler ultrasonografi, ereksiyon kusurunda patolojinin damar kaynaklı olup olmadığını doğrulukla belirler. Ancak tetkikin yapıldığı odanın sessiz ve karanlık olması gerekir. Hastanın da tüm çekincelerinden arınmış ve gergin olmaması tetkik sonucunun doğruluk oranını arttırır.


Penil Doppler ultrasonografiden sonra dikkat edilmesi gereken hususlar;


Peniste oluşan sertleşmenin kaybolma süresi bazen kişiye göre uzayabilir, cinsel uyarı, mastürbasyon yapmak veya ilişkiye girmek bu sürenin artmasına sebep olup; süre uzarsa ağrı oluşabileceği için bunlardan kaçınmak gerekir.


Penil Doppler ultrasonografi zararlımıdır? Hayır, kişiye ne o an, ne de sonrası hiç bir zarar vermez, cinsel hayatını etkilemeyen güvenli bir yöntemdir.


Yararlanılan Kaynaklar:

Dr. Alev Kadıoğlu (kişisel röportaj), ALKA Radyolojik Tanı Merkezi, İstanbul

Amerikan Ultrasonografi Derneği Web sitesi

Sertleşme Problemi tanı yöntemi (penil dopler usg)



Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla