Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:37   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Erkeklerde Kas Yırtılması

Erkeklerde Kas Yırtılması

Kas yırtılması özellikle sporcuların karışılaştığı bir hastalıktır. Kişinin kaslarına normalin üstünde yüklendiği durumlarda kas buna cevap veremez ve yırtılır.








Kas yırtılması kaslarının aşırı gerilmesi esnasında ortya çıkan bir durumdur. Daha çok sporcular arasında yaygın olup son derece acı vericidir. Küçük bir zorlanma kaslarda çekmeler meydana getirebiliyorken daha büyüklerinde aynı şeyi maalesef söyleyemiyoruz. En yaygın belirtileri ******li acı, ağrı, hassasiyet ve şişkinliktir.


Tedavide ana prensip kanamanın oradan uzaklaşmasını sağlamaktır. Bunun için 2-3 gün buz tedavisi ve koruyucu sargı uygulanır, yüksekte tutulur ve yükü hafifletilir. Buz tedavisi minimum günde 3 defa 20 dakikalık dilimlerde uygulanmalıdır. Yanı sıra kanamayı azaltan antienflamatuar ilaçları(Ibuprofen, Naproksen) da kullanılmalıdır. Ağrı bittiği zaman egzersiz programları ve fizik tedavi ile kasın eski gücünü kazanması da tedavinin ana prensipleri arasında yer alır.



Ağrı kesici ilaçlarla üç hafta içinde iyileşme sağlanır. Kas yırtığı çok büyükse, yırtık uçların cerrahi olarak birbirine dikilmesi daha uygundur. Bunun yanı sıra kepek ile sirke hamur haline getirerek ısıtılır. Bu hamuru yırtılan kasın üzerine koymak sureti ile de evde bakım yapabiliriz.

Tedaviden sonraki iyileşme süreci ise kas yırtılmasının dercesine göre değişir. Küçük kas lifi yırtılmaları 2 ile 3 hafta sonra iyileşir. Daha büyük bir kas yırtılması ise tam bir iyileşme için 6 haftaya kadar bir sürede iyileşebilir.



Bunların dışında kas yırtılması tedavisinde TENS adı verilen yöntem de kullanılabilmektedir. Bir transkütanöz elektriksel sinir stimülasyonu (TENS) birimi olan yöntem asslında elektiriksel bir alettir. Bu aracın elektrotları cilt altına yerleştirlir. TENS cihazı hasar sitesine bir elektrik sinyali gönderir ve alan iyileşmek için uyarılması sağlanır. Bu çerçevede vücudun kendi doğal uyuşturucu mekanizması devreye girerek böylece daha fazla ve hızlı iyileşme olanağı sağlanmış olur.


Alıntı..


Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla