Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:37   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Prostat Kanserine Aspirin

prostat kanseri nedir - prostat kanseri tedavisi - prostat kanserinde ilaç tedavisiProstat kanseri erkeklerde en çok görülen kanser türlerinden birisidir. Rahatsızlık başlangıç evrelerinde teşhis edildiği zaman hastaların iyileşme ihtimali çok fazladır. Ancak prostat kanseri sağlık açısından ciddi sonuçlar oluşturabilir ve tedavi edilmezse ölüm ile sonuçlanabilir.


Prostat kanserinin tipik belirtisi olmadığı için, rahatsızlığı anlamak kolay olmaz. Bu yüzden genellikle 45 yaş ve üzeri erkekler prostat kanseri testleri yaptırmaları gerekir. Bilim adamlarının yapmış olduğu araştırma sonucuna göre kan incelten etkisi yaygın olan aspirinin prostat kanserine karşı yararlı etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.


Prostat kanserinde yapılan radyasyon tedavisinin ardından aspirin kullanıldığı zaman rahatsızlığın tekrar etme ihtimalini azalttığı ve rahatsızlığı ölüm ile sonuçlanma ihtimalini azalttığı söylenir.


Aspirin büyük ihtimal ile radyasyon tedavisinin etkisini artırıyor ve ya tümörün vücudun diğer bölgelerine dağılmasını önlüyor.


Prostat kanseri olan insanların kanlarında tümör belirteci PSA yer alır. Bu belirtici kanser tedavisinin ardından aspirin alan kişilerin kanlarında kullanmayanlara oranla daha az çoğalma göstermektedir.


Bununla birlikte aspirin kullanıp prostat kanserinin tekrar oluşmasını önleyebilirsiniz. Ölümcül bir rahatsızlık olan prostat kanseri aspirin kullanıldığı zaman insanların yaşamda tutunmaları için olumlu etkiler oluşturuyor. Aspirin sayesinde sağ kalma ihtimali artış gösteriyor.


Radyasyon tedavisi ile birlikte tedavi için aspirin kullanılması da doktorlar tarafından tavsiye edilir. Ancak kullanım süresi ve dozu hakkında doktordan bilgi almak gerekir.


alıntı

Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla