Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:37   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Genç Erkeklerdeki Sırt Ağrıları

erkeklerde romatizma ağrıları - genç erkeklerde romatizmaya bağlı ağrılar - erkeklerde belkemiği omurlarının iltihabı - bel kemiğini güçlendirme egzersizleriGenç erkeklerdeki sırt ağrılarının romatizmadan olması az görülen bir durum mudur?


Romatizma, yaş seçmemekle birlikte, en çok, yaşlılarda görülür.

Genç erkeklerde de, romatizmaya bağlı, normal hareketleri engelleyen sırt ağrıları çok görülür. Belkemiği omurlarının iltihabı olan spondilit, inatçı ağrıların nedeni olabilir ve küçümsenebilir.


Özelliklerinden biri, genç erkeklerde ve en çok da yirmi yaş dolaylarında görülmesidir. Genç erkeklerde belde, ağrı, sertlik yapan ve insanı yerinden kıpırdatmayan durumlarda, belkemiğindeki küçük eklemlerin röntgenle kontrolü gerekir.


Erken teşhis ve tedavi, hastalığın ilerlemesini önler, ağrıyı geçirir. En etkili ilaçlardan biri, phenylbutazone’dur. Diğeri, indomethacin olup, doktor kontrolü altında, oldukça etkilidir.


Bu tip spondilit’i bulunan genç erkekler, altına tahta konulmuş çok sert bir yatakta ve sürtüştü olarak uyumalıdırlar.


Çoğumuz, yumuşak koltuklara gömülüp sırtımızı kamburlaştırarak durumu büsbütün berbat ederiz. Dik arkalıklı iskemle, en iyisidir.


Beli kuvvetlendirmek için günlük egzersizler salık verilir. Özellikle, günde üç kez on beşer kere derin solunum hareketleri yapın. Sırtınızı, belinizi, öne ve arkaya on kere eğin ve bunu günde en az üç kere yineleyin.


Sert bir yerde, dizleriniz yere yapışık olarak yatıp iki bacağı da on kez yukarı kaldırın ve bunu günde iki kez yineleyin. Ayakta dururken bile, sırt ve kaba etlerinizin kaslarını on defa kasıp bırakın ve bunu günde iki kez yineleyin.



alıntı

Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla