Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:40   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Prostat Kanseri Tedavi Seçenekleri

prostat kanseri nedir - prostat kanseri belirtileri - prostat kanseri hastalarında şikayetler - prostat kanseri tedavisiYapılan istatistiklerde, erkeklerde görülen bütün kanserlerin içinde yüzde 10-15'inin "prostat kanseri" olduğu belirlenmiştir. Prostat kanseri, genellikle 60 yaşını geçmiş erkeklerde ortaya çıkar. En fazla görülmesi ise 70 yaşından sonradır. Yaş ilerledikçe prostat kanserine yakalanma ihtimali de artmaktadır.


Prostat kanserinin sebebi bilinmemektedir. Prostat büyümesinde olduğu gibi prostat kanserinde de hormonların rolü üzerinde durulmaktadır.-

Prostat kanseri, esas prostat organından çıkar. Prostat büyümesinin ise idrar yolunu çevreleyen salgı yapan bezlerden meydana geldiğini belirtmiştik. Hastalarda hem prostat büyümesi, hem de prostat kanseri aynı zamanda bulunabilir.


Prostat kanseri, et rafına yayıldığı gibi, leğen ve omur kemiklerinde ****stazlar meydana getirir. Akciğer ve karaciğere de atlayabilir.


Prostat Kanserinin Belirtileri


Prostat kanseri, prostat büyümesinde olduğu gibi aşağı idrar yolunda daralmaya sebep olur. Bu daralmaya bağlı olarak hastalarda idrar şikâyetleri başlar. İdrar incelir ve ileri doğru fış-kırtılamaz. İdrarda bilhassa sona doğru yanma ve sızı hissi olur ve hastalar sık sık, az miktarlarda idrar yaparlar. Kanlı idrar çıkarmak da diğer bir belirtidir.

Kanseri Kemiklere atlamasına bağlı olarak, hastalar bel ve kalça ağrılarından şikâyet ederler. Bu şikâyet ile birçok hasta yanlışlıkla fizik tedavi uzmanına müracaat eder. Pubis kemiği üstünde ve rektumda da ağrılar hissedilir.


Prostat Kanserinde Teşhis


Prostat kanserinin teşhisi, rektumdan parmak ile yapılan muayene ile konur.Bu muayene ile prostatta kanserli bölge tespit edilir ve kanserin etrafına yayılma derecesi anlaşılır.


Bazı kan muayeneleri ve sistoskopi teşhiste yardımcı olur. Prostat büyümesinde olduğu gibi böbreklerin ilaçlı filminin (urografi) çektirilmesi şarttır. Bu muayene ile böbreklerin çalışması, idrar yollarının ve torbasının durumu anlaşılır. Aynı zamanda prostat kanserinin kemiklerdeki ****stazları görülür.


Prostat Kanseri Tedavisi, Tedavi


Prostat kanserinin tedavisinde hormonlar ve bazı kanser ilaçları kullanılmaktadır. Şua tedavisi, bu hastalıkta diğer bir tedavi metodudur.

Şayet idrar yolunda darlık meydana gelmişse, prostata kapalı ameliyat metodu (transurethral) uygulanır. Bu sayede, idrar yolu genişletilerek hastanın rahat idrar yapması sağlanır.





alıntı

Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla