Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:41   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Erkeklerde Horlamanın Sebepleri

Horlamanın Çareleri - Horlamanın nedenleri - horlama nedeni - erkekler neden horlar
Horlama ciddi bir sağlık sorunudur ve erken yaşta tedavi edilmesi gerekir. Uyku düzenini bozan bu rahatsızlık, Maalesef yaygındır.

Birden kilo kaybı, alkol ve sigara tüketimi horlamanın nedenlerindendir. Ağız anatomisi, alkol, burun sorunları, boğazın solunumu etkilemesi de yol açabilir.



Oksijen eksikliği karbondioksit artışı yüksek sesle solumayı sağlar ve horlama oluşur. Bademcik hastalıkları ve şişmanlık en bilinen sebepleridir.

Kulak burun boğaz doktoruna yönlendirilebilirsiniz. Tedavi edilmezse, yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, felç gibi sorunlar ortaya çıkar.

Kalıcı hastalıklar oluşur. Çocuklarda ise dikkat eksikliği, hiperaktivie ortaya çıkar. Her gün geceleri 6 saat süreyle takmak şartıyla takılıp çıkarılabilen her bireye özgü olarak hazırlanan özel bir ağız içi protezleriyle kalıcı olarak tedavi edilebilir.

Cerrahi anlamda, yumuşak damağa yönelik cerrahi müdahaleyi içerir. 1 yıl sonra tekrar nüks etme ihtimali %50’dir. Sportif bir yaşam biçimi seçilmelidir.

Horlayan kişiler uyku ilaçları, sakinleştirici ve antihistaminik denilen alerji ilaçlarını uykudan önce alınmamalıdır. Uykudan 4 saat önce alkol almaktan sakınılmalıdır.

Uykudan 3 saat önce ağır yemekten sakınılmalıdır. Aşırı yorgunluktan sakınılmalıdır.


Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla