Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:42   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Erkeklerde Kabakulak

kabakulak hastalığı nedir - kabakulak hastalığının tedavisi - kabakulak ve kısırlık - orşitTanımı: (Epidemik Parotit) Tükürük bezlerin yumurtalıktan, erbezlerini ve seyrek olarak da, vücudun diğer bölgelerini ilgilendiren bir virüs enfeksiyonudur.


Nedenleri: Enfekte eden organizma, doğrudan temasla bulaşıp, kuluçka devresi 2-3 haftadır.


En fazla kulağın ön ve altında bulunan tükürük bezi etkilenir. Daha sık olarak çocuklarda görülmektedir. İlk belirti genellikle tükürük bezinin şişmesidir. Erişkinlerde ise, şişkinlik belirmesinden birkaç gün Önce, halsizlik ve yüksek ateş ortaya çıkabilir.


Buluğ çağından sonra bu hastalığa yakalanmak erbezlerini de etkileyebilir. Yumurtalıkların da hastalandığı bilinmekle beraber, virüsün erkek üretim organlarını etkilemesine daha sık rastlanır. Bu durumda çok belirgin ve ağrılı erbezi şişkinliği ortaya çıkar, ateş yükselir, hastada dalgınlık hali belirebilir.


Tedavi edilmemesi durumunda, delirium, şiddetli baş ağrısı ve beyin zarlarına ait diğer tahriş belirtileriyle seyreder, menenjit, iştahsızlık, kusma ve karın ağrısıyla beliren pankreas iltahabına yol açabilir.


Hasta erişkinlerde karamsarlığı engellemek için, bu hastalığa yakalanan erişkinlerin üçte ikisinin komplikasyonsuz iyileştiği, erbezlerinden birinde atrofı (kuruyup büzülme) görülse bile, iki erbezinin kısırlaşmasının seyrek görüldüğü, anlatılmalıdır.



* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan yarım su bardağı sarı ballıbaba tohumu iki su bardağı suyun içinde su buharlaşıncaya kadar kaynatılıp lapa haline geldikten sonra bir tülbentin arasına konup şiş olan bölge sarılır.


* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan yarım su bardağı keten tohumu iki su bardağı suyun içinde su buharlasıncaya kadar kaynatılıp lapa haline geldikten sonra bir tülbentin arasına konup şiş olan bölge sarılır.


* Bir tatlı kaşığı kına ile bir avuç kadar mayalı hamur iyice karıştırıldıktan sonra bir merdane yardımıyla açılıp şiş olan bölgeye sarılır.






alıntı

Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla