Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:42   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Erkeklerde Göğüs Kanseri Hakkında Bilgiler

göğüs kanseri - göğüs dokularında meydana gelen kanser - erkek göğüs kaneri hakkında


erkeklerde gözlemlenen göğüs kanseri göğüs dokularında meydana gelen kanser türüne verilen addır. Göğüs kanseri genellikle kadınlarda gözlemlenmesine rağmen erkekler de göğüs kanserine yakalanabilir.


Erkeklerde Göğüs Kanseri Hakkında Bilgiler


Erkeklerde gözlemlenen göğüs kanseri genellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkar. Erken teşhis edilen kanser vakaları kolaylıkla iyileştirilebilmektedir. Buna karşın erkeklerde kanser olduk.a ilerleyen safhalarda fark edilebilmektedir. Bu da bireyin kurtulma şansını düşürür. Kanserin belirtileri göğüs dokusunda şişlik, göğüs bölgesindeki deride değişiklik, göğüs uçlarında kızarıklık ve içe dönüklük olarak ortaya çıkar.


Erkeklerde göğüs kanserinin nedeni tam olarak bilinmemektedir. Buna karşılık göğüs dokularında gözlemlenen bazı anormal değişikliklerin erkeklerde göğüs kanserine yol açtığı bilinmektedir. Bu hücreler sağlıklı hücrelere oranla daha hızlı bölünür. Hızla büyüyen tümör çevredeki dokulara da yayılabilir.


Kanser tedavi olarak birkaç yöntem uygulanmaktadır. İlk olarak kanserli doku ameliyet ile alınır. Eğer kanser çevre dokulara sıçrama yapmışsa bu dokular da ameliyat ile alınır. Bunun ardından kalan kanserli hücreleri öldürmek için rasyasyon tedavisi uygulanır. Daha sonra kemoterapi tedavisi başlar.


Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla