Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:42   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Erkeklerde Hipogonadizm Hastalığı

Hipogonadizm Hastalığı İle İlgili Bilgiler - Hipogonadizm Bozuklukları - Doğuştan Olan Hipogonadizm Hastalığı Hakkında



Erkeklerde hipogonadizm vücudun yeterli miktarda testosteron üretmemesi sonucu ortaya çıkar. Rahatsızlık doğuştan olabilir veya ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilir. Bazı hipogonadizm bozuklukları hormon tedavisi ile iyileştirilebilir.

Erkeklerde Hipogonadizm Hastalığı İle İlgili Bilgiler


Rahatsızlığın belirtileri ortaya çıtığı döneme göre değişiklik gösterir. Sorun fetal gelişme sırasında ortaya çıkarsa erkek üreme hormonunda gelişmeme veya bebekte kadın üreme organının oluşması gibi sorunlar ortaya çıkabilir.


Erkeklerde hipogonadizm sorunucu ergenlik döneminde ortaya çıkarsa kas gelişiminde eksiklik, seste kalınlaşma sorunu, vücut kıllarında büyüme sorunu, testislerde büyüme sorunu ve göğüs büyümesi gibi belirtiler gözlemlenebilir. Yetişkinlerde gözlemlenen hipogonadizm kısırlık, vücut kıllarında azalma, ereksiyon sorunu, kas kütlesinde azalma, göğüslerde büyüme gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olur.


Rahatsızlık Kallman ve Klinefelter sendromu olan kişilerde, testislerinde büyüme problemi ve sakatlanma sorunu olan erkeklerde, testislerde tümör problemi olanlarda, bağışıklık sistemi problemi olan kişilerde ve daha önce kemoterapi ve rasyasyon tedavi görmüş kimselerde daha sık olarak ortaya çıkar.



Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla