Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:43   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Erkeklerde Meme Kanseri Riski - Belirtileri Nelerdir

Erkeklerde Meme Kanseri Sebepleri - Erkeklerde Meme Kanseri Belirtileri - Meme Kanseri - Erkeklerde Meme Kanseri Tedavisi



izmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Okay Nazlı, genellikle kadınlarda görülen meme kanserinin erkeklerde de nadir olarak ortaya çıkabildiğine dikkati çekerek, ancak erkek meme kanserinin kadınlardakine göre sonuçlarının daha kötü olduğunu söyledi.


Tüm meme kanserlerinin yüzde 1’inden azını oluşturan erkek meme kanserlerinde tedavinin genellikle kadın meme kanseri tedavisiyle aynı olduğunu ifade eden Nazlı, meme kanserinin erkeklerde kadınlara göre daha ileri yaşlarda görüldüğünü kaydetti.


Nazlı, meme kanserine yakalanan erkek hastaların memede kitle ve ağrı şikayetleriyle doktora başvurduğunu belirterek, “Erkek meme kanseri, nadir görülen bir kanser türüdür, ancak kadınlardakine göre daha kötü gidişat sergiler” diye konuştu.


Erkeklerde meme dokusu bulunmadığı için kanserin daha hızlı yayıldığını ifade eden Nazlı, “Erkekler bu rahatsızlığı ilerlemiş bir evrede fark eder. Erkeklerde kadın meme kanserlerine oranla daha düşük bir ihtimalle kurtuluş olur” dedi.


AİLESİNDE MEME KANSERİ OLANLAR DİKKAT

Ailesinde meme kanseri öyküsü bulunanların daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Nazlı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Meme kanserinin yüzde 10 genetik yönü vardır. Erkek meme kanseri olanların yüzde 30 oranında ailelerinde mutlaka kadın meme kanseri vardır. Bu hastalık yaş ilerledikçe artar. Örneğin erkek meme kanseri 35 yaş üzeri erkeklerde 100 binde 0.1 görülme olasılığı varken, 85 yaş üzeri erkeklerde de 100 binde 11,1 görülme olasılığına kadar çıkar. Ayrıca evlenmemiş erkeklerde görülme olasılığı yüksektir.”


BELİRTİLERE DİKKAT

Nazlı, erkeklerde meme kanserinin genellikle ilk olarak memede büyüme, ağrı, kızarıklık, kitle ve şekil değişiklikleriyle ortaya çıktığını ifade ederek, “Erkek meme kanserlerinde erken tanı çok önemlidir. Bu nedenle, memelerinde anormal değişiklikler olan ya da kitle hisseden kişiler, zaman geçirmeden bir genel cerrahi uzmanına gitmelidirler” diye konuştu.


Erkeklerde meme bölgesindeki her şişliğin kanser olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Nazlı, kilolularda ve bazı gençlerde meme bölgesinde şişkinlik olabileceğini, ancak kanserde, bu bölgede daha sert bir kitle oluştuğunu söyledi.


Nazlı, özellikle meme bölgesinde sert kitle veya bir oluşum ele geldiğinde, zaman yitirmeksizin bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurgulayarak, çoğu zaman geç kalınabildiğini kaydetti.


BANYODA KONTROL EDİN

Meme kanseri riskine karşı erkeklerin de banyoda, kadınlar gibi kendi kendilerine kontrol yapması gerektiğini ifade eden Nazlı, “Bu sadece kadınlara özgü bir hastalık değil. Erkeklerde bu rahatsızlığa yakalanabilme olasılığına karşı kendi kendilerine göğüslerini kontrol etsin. Çünkü bu rahatsızlık erkeklerde geç fark edildiği için daha kötü sonuçlara neden oluyor” diye konuştu.


Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla