Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:44   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Erkeklerde İdrar Yolu Enfeksiyonu

Erkeklerde Böbrek Taşına Bağlı Enfeksiyonlar - Erkeklerde İdrar Yolu Hastalıkları - Prostat İltihabı - Prostat Enfeksiyonu





Erkeklerde görülen idrar yolu enfeksiyonu sıklıkla obstrüksiyona (böbrek taşı ile oluşan tıkanmaya yada prostat büyümesine) veya idrar sondası yerleştirilmesine bağlı olarak gelişir.


Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu geliştiğinde öncelikle enfeksiyonunun hangi organda olduğu ve hangi antibiyotiğin etkin olduğu belirlenmelidir. Sıklıkla doktorlar prostatın enfekte olmasını önlemek amacıyla kadınlardan daha uzun süre antibiyotik kullanılmasını önermektedir.


Prostat iltihabı (kronik bakteriyel prostatit) olan kişilerde tedavi daha zordur. Çünkü bu kişilerde antibiyotiklerin iltihablı prostat dokusuna etki etmeleri güçtür. Bu nedenle bu tür hastalara iyi seçilmiş antibiyotikler ile uzun dönem tedavi önerilmektedir.


Yaşlı erkek hastalarda oluşan idrar yolu enfeksiyonları genellikle akut bakteriyel prostatit ile ilişkili olup hızlı bir şekilde tedavi edilmediği takdirde çok ciddi sonuçlar doğurabilmektedir.




alıntı

Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla