Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:44   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Sünnet Sonrası Öneriler

Sünnet - Sünnet Sonrası - Sünnet sonrası Yapılması Gerekenler

Yara Bakımı


Pansumanın amacı sızıntı şeklindeki kanamaları durdurmak ve yarayı temiz tutmaktır. Eğer sargı düşerse ve kanama olmazsa yeniden pansumana gerek yoktur. Siz yaraya herhangi bir pansuman yapmayınız. Sünnette dikiş için kullanılan iplikler kendiliğinden eridiğinden dikiş alma işlemine gerek yoktur. Peniste şişme ve morarma olabilir; kendiliğinden geçecektir. Sünnet sonrası, sargıyı kirletecek kadar kanama endişe verici değildir. Eğer pansumanı aşan ve damlayan bir kanama varsa hekiminizle görüşünüz.




Temizlik


Yara bölgesine müdahale etmeden banyo yaptırılabilir. Sargının idrarla ıslanması önemli değildir, ama dışkı ile kirlenirse değiştirilmesi veya çıkarılması gerekir.




Kontrol


İki gün sonra sargıyı açmak için hekiminize başvurunuz. Gelmeden evvel pansumanı bol su ile ıslatınız ki yapışıklıklar açılsın.




İlaçlar


İki gün süreyle hekiminizin verdiği ağrı kesici ilaçları kullanmak yeterlidir. İhtiyaç olursa ilaca bir süre daha devam edilebilir.




Beslenme


Sünnet sonrası yeme içmede bir sınırlama yoktur. Sünnet genel anestezi altında yapıldıysa, beslenme anestezi etkisi geçene kadar ertelenmelidir.




Öneriler


Çocuğun hareketleri aşırı derecede kısıtlanmamalıdır. Üç gün sonra günlük kıyafetlerini giyebilir. İşeme esnasında hissedebileceği ağrı bazen idrar yapmasını engelleyecek ölçüde şiddetli olabilir. Ağrı kesiciler yardımcı olabilir. Bu durum zamanla düzelecektir.


Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla