Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:44   #1
Handan_
Keyifli~Üye
 
Handan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 28 Mart 2011
Mesajlar: 1.444
Handan_ is on a distinguished road
Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1 Puanlar: 5.094, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Prostat Tedavi Yöntemi Plazma Kinetik Teknolojisi

Prostat Tedavi Yöntemi Plazma Kinetik Teknolojisi - Prostat Nedir - Prostat Nasıl Tedavi Edilir - Prostat Belirtileri Nelerdi - Prostat Hakkında Bilgiler


Sadece erkeklerde bulunan, ceviz büyüklüğünde bir salgı bezidir. İdrar torbasının tabanında yerleşmiştir ve aynı zamanda idrar kanalını çepeçevre sarar. 45 yaşına kadar bu boyutta kalan prostat, bu yaştan sonra hormonal değişikliklerle tekrar büyümeye başlar.


BPH Benign Prostat Hiper Plazisi, olarak adlandırılan iyi huylu prostat büyümesi, erkek yaşam kalitesini ciddi olarak etkileyebilecek bir sorundur.

BELİRTİLERİ NELERDİR?


İdrar yaptıktan sonra mesanenin tam boşalamaması hissi, sık idrara çıkma, gece idrara çıkma, kesintili idrar yapma, ıkınarak idrar yapma, idrarın akış gücünde (menzilde) azalma

NASIL TEDAVİ EDİLİR?


Prostat, ilaç tedavisi veya cerrahi müdahale ile tedavi edilir. Prostat tedavisinin tek çözümü cerrahi müdahaledir. Prostat tedavisinin asıl amacı hastanın böbreklerini korumaktır. Ameliyat aşamasına gelmiş hastalar, şayet ameliyatı kabul etmezlerse önce hastanın idrar torbası fonksiyon göremez ve akabinde hastanın böbrekleri bozularak, hastalar diyaliz makinesine mecbur hale gelebilirler. Gecikmiş hastalar, ameliyat olsalar bile tam şifaya kavuşmaları zor olabilir.


Cerrahi yöntemler, kapalı ve açık olmak üzere iki gruba ayrılır. Açık prostat ameliyatı özel durumlar söz konusu olmadıktan sonra günümüzde pek uygulanmaz. Hastanın daha kısa sürede iyileşip ayağa kalkması için kapalı girişimler tercih edilmektedir.


PLAZMA KİNETİK İLE PROSTAT TEDAVİSİ


Kapalı prostat ameliyatı, cerrahi tedavinin % 90'lık bölümünü oluşturur. Halk arasında kapalı ameliyat olarak bilinen bu yöntemde penisten girilen aletler yardımı ile prostat parça parça kesilerek ya da buharlaştırılarak temizlenir.


Plazma Kinetik yöntemle, ameliyat sırasında çıkarılan doku patolojiye (doku incelemesine) gönderilebilir. Prostatın iyi huylu ya da kötü huylu olduğunu en kesin bu yöntem belirler. Lazer yöntemi ile yapılan tedavilerde doku çıkarılamadığı için patolojik değerlendirme yapılamaz.


Hasta, bir veya iki gün içinde hastaneden taburcu edilir. Sondanın kalma süresi diğer yöntemlerden çok daha kısadır.


Erkeklik gücü kaybı olmaz. Hasta özel hayatına aynı standartta devam edebilir. Ameliyat sonrası idrar kaçırma ihtimalinin en düşük olduğu yöntem Plazma Kinetik'tir. Her türlü prostata uygulanabilir. Serum fizyolojik ile uygulandığı için, prostatın büyüklüğü engel teşkil etmez. Ameliyat süresi daha kısa ve kanama riski daha azdır. Lokal anestezi ile uygulanabilmektedir. Bu nedenle kalp ve akciğer sorunu olan hastalarda uygulanabilir. Ameliyat sonrası Retrograd Ejekulasyon olarak adlandırılan, meninin idrar torbasına kaçması durumu gözlenmez.


Plazma Kinetik yöntem, bilinen en güvenilir Prostat tedavisidir. 21. yüzyıl prostat tedavi yöntemi "Plazma" teknolojisidir.


Prostat tedavisinde Türkiye'de çok az sayıda özel ve devlet hastanesinin kullandığı 21. yüzyıl teknolojisi Plazma Kinetik Özel Bilge Hastanesi'nde kullanılmaya başlandı.


Üroloji Uzmanı Op.Dr.Müşteba SEVİL tarafından hastalara uygulanmaya başlanan Plazma Kinetik yöntem, bilinen en güvenilir prostat tedavisidir. 21.yüzyıl prostat tedavi yöntemi "plazma kinetik" teknolojisidir.


Handan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla