Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:47   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Göz Altı Morlukları Tedavi Yöntemleri

göz altı morluklarının sebepleri - göz altı morluklarına ne yapılır - göz altı morluklarında alternatif tedavilerGöz altı çevresinin mor ve şiş olması insanları depresyona bile sokabiliyor. Sürekli olarak yorgun ve hastamı olduğu sorulan insanlar rahatsız olurlar. Genelde sık alkol ve uyuşturucu kullananlarda göz altı morluğu ile karşılaşılır.


Göz çevresi genellikle genetik kökenlidir. Bazen de belirli rahatsızlıklar ile ortaya çıkabilir. Açık tenli insanlarda ve göz çukuru derin olanlarda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Ayrıca, göz altında ki kılcal damarların deriye yakın geçmesi de göz altı morluğu için bir faktördür. Ciltte oluşan koyu renk pigmentlerinin göz altında yoğunlaşması da görülen bir durumdur.


Stres, yorgunluk, düzensiz beslenme, sigara ve alkol morlukları fazlalaştırabilir. Göz altı morluklarının tedavisi kişiden kişiye değişmektedir. Pek çok hasta, göz altı morluğunu gidermek için kozmetik krem ve losyonlar kullansa da bu çözüm sağlamamaktadır. Çünkü sorun bölgeseldir. En iyi tedavi ise, lazer tedavisi ve cerrahi operasyondur. Bu iki tedavi bazen ikisi bir arada kullanılabilir. Fakat bu tedaviler ile sonuç %100 başarılıdır. Ameliyat yapılan hastalarda aslında göz altı yağ tabakası alınır veya damarlara operasyon uygulanır. Göz altı morluğu tedavisinde iki tip lazer uygulaması kullanılır.


Fraksiyonel lazer tedavisinde, göz altı morlukları açılır. Deri altı bağ dokusu kuvvetlendirilir. Cilt kalınlaştığından deri altı kılcal damarlar daha az gözükür. Bu tedavi yaklaşık 1-3 ay arası devam eder. Yaklaşık yarım saat kadar yanma hissi oluşur daha sonralarda pullanma oluşabilir. Diğeri ise, resurfacing lazer tedavisidir. Bu tedavi sadece 1 seans uygulanır. Lokal anestesi verilerek göz çevresi uyuşturulur. Uygulamadan 1 hafta sonra deri normal rengine dönmektedir. Göz altı morluğu, göz kapağında çukurluk ile oluşuyorsa yağ enjeksiyonu da uygulanarak, çöküklükler doldurulur. Bu uygulama ile göz altında ki deri kalınlaşarak morluklar geçer.


Göz altı morluklarını hafifleten bitkisel yöntemler; Salatalığı jülyen şekilde doğrayın ve sulu sulu gözlerinizin üstüne koyun. Yaklaşık 15 dakika kadar bekletin ve ılık su ile gözleri durulayın. Eşit miktarda limon ve domatesin suyunu karıştırın ve göz altlarınıza uygulayın. 1 hafta boyunca, sabah akşam uyguladığınızda göz altı morlukları hafifleyecektir. 1 elmayı rendeleyin suyunu elinizle sıkın ve 1 tatlı kaşığı türk kahvesi ekleyerek göz altında mor olan kısımlara uygulayın. Hafta da 3 kez uyguladığınızda göz altı morlukları azalacaktır. Ayrıca patates dilimleri ve donmuş çay küpleri kompres yapıldığında göz altı morlukları hafifleyecektir.


alıntı

Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla