Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:47   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Göz Altında Koyu Halkalar

Göz Altında Koyu Halkalar Nedir - Göz Altında Koyu Halkaların Sebeplerii - Göz Altında Koyu Halkaların Tedavisi
Sizi en yaşlı gösteren şey nedir? Şaşırtıcı ama kırışıklıklarınız veya saçınızdaki beyazlar değil, gözlerinizin altındaki morluklardır. Göz altı halkaları, genelde sadece yorgunluk veya önemli bir hastalık belirtisi değildir; size kendinizi yaşlı, sağlıksız ve yorgun hissettirebilir.

Göz altı halkalarının nedeni, genelde kişinin gözlerindedir; ama tıbben bunlar gözlerin altındaki yuvarlak, bir örnek pigmentasyon alanları diye tanımlanır. Göz altı halkaları hem erkeklerde hem kadınlarda görülür, genellikle yetişkinlikte ortaya çıkar. Ancak bazen çocuklukta da belirgin biçimde ortaya çıkabilir.

Artık, göz altı halkalarını yok etmek için makyajdan lazere, hatta bazı vakalarda ameliyata kadar pek çok tedavi yöntemi kullanılıyor. Ancak bu tedavilerden daima mükemmel sonuçlar alınmadığından, beklentilerin gerçekçi olmasında fayda var.


Sebepleri

Güzel bir uyku çekmenize, yıllardır partiye filan gitmemenize rağmen, gözünüzün altında halkalar olması hiç anormal bir durum değil. Göz altı halkaları sadece yorgunluk ve partiden partiye koşmaktan kaynaklanmaz. Bazen göz altı halkaları gibi görünen şey, sadece şiş göz kapaklarının gölgesi veya yaşın ilerlemesiyle birlikte gözlerinizin altında oluşan çukurlaşmadır.

Gerçek göz altı halkalarının nedenlerinden bazıları şunlardır:

Alerji

Egzama

Genetik nedenler (ailenizden geliyor olabilir)

Yaşam biçimi, sigara, alkol veya kafeinli içecekler

Burun tıkanıklığı (gözünüzden burnunuza giden damarların rengini koyulaştırır)

Pigment bozukluğu; bu durum genellikle esmer tenlilerde görülür, özellikle de siyahlar ve Asyalılarda

Güneş ışığı vücudunuzun melanin (deriye renk veren pigment) salgısını arttırır.

Derinin incelmesi, yağ ve kolajen kaybetmesi, ki bu yaş ilerledikçe çok sık görülür, gözlerinizin altındaki mor damarları ortaya çıkartır.


Tedavi

Koyu göz altı halkaları, genellikle tıbbi bir sorun değildir. Ancak kapatıcılar ve eczanedeki kremlerden daha kalıcı bir sonuç istiyorsanız, önce cildiyeye başvurun. Eğer halka sadece bir gözdeyse ve gittikçe kötüye gidiyorsa, aile doktorunuza danışın.

Halkaların nedenine göre doktorunuz size bir krem veya renk sorununu giderecek birtakım tedaviler yazabilir. Bazı vakalarda lazer veya kimyasal tedaviler çok işe yarayabilir. Morluğa neden olan göz çukurluğu, enjekte edilebilen doldurucularla düzleştirilebilir, ameliyatla da tombul göz kapaklarından kurtulabilirsiniz.

Hafif ve orta dereceli morluklar, genelde aşağıdakiler gibi basit ve ucuz tedavilere yanıt verir:

Soğuk kompres deneyin. Yumuşak bir beze sarılmış iki soğuk çay kaşığı veya bir dondurulmuş bezelye paketi, gözaltındaki mor damarları yok eder. Kullanılmış ve soğumuş çay poşeti de deneyebilirsiniz.

Ek yastık. Gözlerinizin altında sıvı toplanmasını engellemek için, başınızın altına iki ya da daha fazla yastık koyun.

Daha fazla uyku. Gece az uyumak, genelde gözaltı morluğuna sebep olur. Uykusuzluk sizi solgun, gözlerinizi de içe çökmüş gibi gösterir. Bu yüzden zaten var olan morluklarınız iyice belirginleşir.

Koyu gözlükler ve güneşlik. Yanık ten bir süre morlukları gizlese de, uzun vadede üretilen ek pigmentler, halkaları daha belirgin hale getirir.

Tuzlu damla veya sprey. Sinüslerinizi tuzlu suyla (2 fincan ılık suya dörtte bir kahve kaşığı) veya eczaneden alabileceğiniz tuzlu spreyle açarsanız, burun tıkanıklığınızı engellemiş olursunuz.

Kozmetikler. Mağazaları ve eczaneleri, halkaları geçirdikleri iddia edilen yüzlerce krem istila etmiş durumda. Geçerli bir araştırmanın sonuçları, içinde K vitamini, C vitamini, E vitamini ve retinol içeren kremlerin göz altı halkalarında işe yaradığını gösteriyor.

Saklama. Doğru kapatıcıyı alırsanız, göz altı halkalarını çok iyi gizleyebilirsiniz. Halkalar mavimsi renkteyse beyaz veya gri değil şeftali rengi kapatıcı kullanın. Kokulu, salisilik veya glikolik asit içeren ürünlerden kaçının. Bunlar göz dokusunu tetikleyip gözlerin kızarmasına ve şişliğin artmasına yol açabilir.


Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla