Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:47   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Kataraktın Belirtileri

çocuklarda katarakt nedenleri - katarakt sebepleri - senil katarakt nedir - yaşlılarda kataraktÖncelikle çocuklardaki katarakttan söz etmek gerekir.


Çocuk doğduğu zaman pupilla denilen gözbebeği siyah renktedir. Eğer anne bunun beyaz renkli olduğunu, zaman zaman beyaz bir ışığın yansıdığını fark ederse, bu doğumsal katarakt anlamına gelir. Çok önemli bir hastalıktır ve derhal çocuğun bir göz hekimine ulaştırılması gerekir.


Bir başka konjental yani doğumsal kataraktta gözbebeği tamamen beyaz değildir. Çocuk okula gittiği zaman görme sıkıntısı başlar. Işıktan son derece rahatsız olan çocuk, çevresine gözlerini kısarak bakmaya başlar. Bu da çocuklardaki katarakt belirtisidir.


Senil kataraktın belirtileri


Keza herhangi bir darbe alan çocuk, darbe alan gözünün sisli, puslu gördüğünü ifade ediyorsa, bu da bir katarakt belirtisidir.


Ama senil katarakt denilen yaşlılık kataraktının belirtileri, ışıklardan rahatsız olmak, gündüzleri gözlerinin ışıktan eskiden olmadığı biçimde kamaşmaya başlaması, geceleri otomobil ışıklarının çok dağılması, eskiden gördüğü şeyleri artık o kadar iyi görememek, gözüne pus gelmiş gibi hissetmek ve sisli görmeye başlamaktır. Bu sisli görmenin gittikçe artması, kataraktın başlıca belirtileridir.


alıntı

Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla