Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:49   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Göz Yaşı Kanalı Tıkanıklıkları

göz yaşı tıkanıklığı - göz yaşı tıkanıklığının tedavisiYıllardır göz hastalıkları uzmanlarının burun dışından, yüzde açık kesi ile yaptıkları göz yaşı kanal tıkanıklığı ameliyatları, endoskopik burun-sinüs cerrahisinin gelişmesi ile beraber dışarıdan her hangi bir kesi yapmaksızın tamamen burun içerisinden yapılır hale gelmiştir.


Bu konunun cerrahisi tüm gelişmiş dünyada artık endoskopik sinüs cerrahisi yapan uzmanların alanına girmiştir. Bununla birlikte hastalığın kendisi göz hastalıkları uzmanınındır.


Göz hastalıkları uzmanı tanıyı koyar, ameliyat kararını alır, KBB uzmanına ameliyat sırasında yardım eder ve hastanın ameliyat sonrası izlenimi birlikte yapılır.


Bu cerrahi endoskopik sinüs araçları ile yapılabileceği gibi, Ho:YAG yada diyot laser gibi laserlerin kullanımı ile de yapılabilir.


Laser yardımlı cerrahide çalışma kolaylığı çok daha yüksektir. Hasta rahatlığı da her iki teknikte eski ameliyatla kıyaslanmayacak kadar yüksektir, başarı oranı ise bu konuda deneyimli merkezlerde %90'ları bulmaktadır.


alıntı

Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla