Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:49   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Glokomun Türleri

kaç çeşit glokom vardır - glokom türleri - glokom krizi ne demek - glokom ilaç tedavisi
Glokom türleri


Glokom, göze giren ve çıkan sıvı arasındaki denge bozukluğudur. Glokom hastalarında ya sıvı çıkışında bir zorluk vardır ya da giren sıvıda bir artma söz konusudur.

Giren sıvada artış olan vakalar, daha çok geçici glokomlarda görülür. Daha fazla görülen neden, sıvı çıkışındaki bozukluktur. Çıkıştaki bozukluğun en sık görüleni, kronik glokom hastalığıdır. Diğer bir ifadeyle açık açılı glokom hastalığıdır. Bu hastalığa daha çok 40 yaş üzeri kişilerde rastlanır.

Kapalı açılı glokomlarda sıvının çıktığı yerdeki açı dar olabilir. Herhangi bir nedenle açı tümüyle kapandığında gözden hiç sıvı çıkmaz. Bu durum, glokom krizine neden olur. Glokom krizinin bulguları vardır.


Glokom krizinin belirtileri


Bu bulgular şiddetli baş ağrısı, gözde şiddetli ağrı, bulantı ve kusmayla birlikte, görmenin çok ciddi boyutlarda azalmasıdır. Bu durumda hemen müdahale edilmezse, hasta gözünü kaybeder.

Glokomda, bir de açıya pigmentlerin birikmesiyle oluşan glokom tipleri, konjenital glokom tipleri vardır. Yani glokomun çeşitli tipleri vardır. Ama açık açılı glokom, en sık görülen glokom türüdür.



Glokom ilaçla tedavi edilebilir mi



Glokom ilaçla tedavi edilebilir bir hastalıktır. Günümüzde glokom ilaçları oldukça gelişmiştir ve birçok ilaç mevcuttur. Bu ilaçların birisi olmazsa diğeriyle tedavi yapılabilir ya da bu ilaçlar kombine edilebilir.



Ancak glokom tedavisi, ömür boyu sürmesi gereken bir tedavidir. Oysa bazı hastalar, doktor reçetesindeki ilaçları kullanıp tükettiği zaman, sorundan kurtulduğunu düşünebilmektedir. Glokom hastaları tedaviyi sürdürdükleri sürece iyileşirler ama tedaviyi kestikleri anda hastalık yeniden başlar.



Bazı ilaçlar bazı kişilerde fazla, bazı kişilerde daha az reaksiyon yaratır. Dolayısıyla çeşitli ilaçlar denenerek hasta için en uygun ilaçlar bulunabilir.


hemensağlıkcom alıntı

Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla