Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:55   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Gece Körlüğü Nedir



gece körlüğü - gece körlüğü nasıl anlaşılır - gece körlüğü nasıl tedavi edilir - gece körlüğü nedenleri - gece körlüğü nedir - gece körlüğü tedavisi - gece körlüğü testi - göz hastalıkları
Gece Körlüğü, halk arasında adlandırılan Adıyla (Tavuk Karası) dır





A vitamini eksikliğinin sebep olduğu bir göz hastalığıdır gece körlüğü. Tıptaki adı ilede retinitis pigmentosa, bir göz kusurudur. Beyne giden sinirlerin görevlerini zamanla yerine getirmemesinden dolayı oluşur. Küçük yaşlarda fazla belirgin olmayan hastalık yaş ilerledikçe kendini iyice göstermeye başlar.


Beslenmedeki A vitamini eksikliğinin neden olduğu bir hastalıktır. Hasta; alacakaranlıkta gereği gibi göremez. Halk arasındaki adı tavuk karası olan bu hastalık genetiktir. Akraba evliliklerinden dolayı yoğun olarak görülmektedir. Görme sistemimizdeki retinanın bozukluğundan kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Belirtileri, yoğun ışıkta, loş ortamlarda, alacakaranlıkta ve gece bulanık görme, cisimleri iyi seçememedir. Günümüzde kesin bir tedavisi yoktur. Ancak retina nakli ile giderilebilir. Bunun için de normal bir organ naklindeki gibi nakil edilen organı vücudun kabul etmesi gerekmektedir. Nakil edilen retinanın göz tarafından kabul edilmesi gerekmektedir.


Not: Gece körlüğü tedavisi için lütfen bir uzmana başvurun



Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla