Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:55   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Göz Kapağının istemsiz Kapanması - Bleforospazm

distoni çeşitleri - göz kırpma sayısında artma - aşırı göz kırpma - göz kapağı kapanması - bleforospazm hangi yaşlarda görülürBleforospazm göz kapağının kaslarının, tekrarlayıcı ve istemsiz kasılmalar sonucunda göz kapağını kapatması sonucu ortaya çıkan bölgesel bir distonidir.


Sıklıkla 50’li yaşlarda başlar ve kadınlarda erkeklere oranla 3 kat daha sık görülür. Göz kapağının distonisi ve kapanması iki taraflı olarak olur.


Bu hastalık normal gözümüzü kırpmamızın sayısının artmasından tutunda, görmemizi engelleyecek ve neredeyse körlüğe neden olacak kadar sık ve şiddetli şekilde göz kırpmaya kadar gidebilen bir hastalıktır.


Uykuda eski haline dönene bu kapanmalar, stres, okuma, aşağı ve yukarı yönlü bakış ve parlak ışıkta oturmayla belirgin derecede artar.



Hastayı esnetmek, alnına bastırmak, bir şeyler çiğnetmek yada şarkı söyletmek bu tiklerin hızını geçici bir süre azaltabilir buna “ Duygusal hile “ denir.


Bu bir tedavi yöntemi olamaz ancak hastaya tanı koymaya yardımcı olacak bir muayene çeşididir. Bleforospazm’ın nedeni tam olarak bilinememektedir.



alıntı

Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla