Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:55   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Göz Ağrısı Nasıl Geçer

gözde ağrının nedeni nedir - gözümün etrafı ağrıyor neden olabilir - gözün çevresindeki ağrıların nedenleri nelerdir - göz ağrısı için evde ne yapabiliriz - göz ağrısının evde tedavisi - gözde ağrının nedeni nedir

Gözün içinde olan ağrılar göz tansiyonundan kaynaklı olabileceği gibi basit bir iltihaplanma sebebiyle de olabilir. Ancak doktora başvuran hastaların bir çoğu göz etrafındaki ağrılardan şikayet eder. Sinüslerde meydana gelecek hava boşluklarının bozulması, beynimiz ve gözümüzün ağırlığını hissetmemize sebep olur. Gözümüzün ağırlığını hissettiğimizde gözün içinde herhangi bir şey yoksa oluşan durum göz çevresindeki sinüslerin hastalığı yani sinüzit hastalığının belirtisi olabilir.




Diğer rahatsızlıklara gelince özellikle göze yakın olan ve gözün çevresinde bulunan diş, kulak , orta kulak iltihapları neredeyse her zaman göz ve çevresinde ağrılara sebep olurlar. Bundan dolayı gözümüzün çevresinde hissettiğimiz ağrıların sadece gözle alakalı olduğunu düşünmeden evvel eğer gözde herhangi bir bozukluk, rahatsızlık bulunmazsa bir kulak-burun-boğaz ve diş muayenesinin gerektiğini düşünmek gerekir. Tek taraflı olan göz ağrılarında yani ağrı sadece bir gözde ise bu önemli bir sorundur. Eğer ağrı gözün çevresinde başlıyorsa, görmede biraz bozulmaya sebep oluyorsa ve olduğu yerde kafamızın bir tarafında gün boyu devam eden bir ağrı teşkil ediyorsa gözden kaynaklandığını bildiğimiz migren rahatsızlığının ön belirtilerinden biri olabilir. Bunu bilmek önemlidir çünkü migrende eğer ağrının geleceğini göz çevresinden erkenden hissedersek alacağımız ilaçlar yardımıyla çok sert baş ağrılarına sebep olan bu ciddi olaya da erken önlem alabiliriz.



Göz Ağrısı:

Göz ağrısına neden olan bir çok etken vardır. Düşük ışık seviyesi olan bir ortamda uzun süre çalışmaktan gözlerin yorulması, gözdeki herhangi bir bölgede iltihap oluşması, göze kaçmış herhangi bir yabancı cisim olması, sinüzit, yarım başağrısı, grip, nezle ve diğer ateşli hastalıklar göz ağrısının sebepleri arasındadır. Göz ağrısı için öncelikle hastalığın nedenini tespit etmek gereklidir. Göz ağrısına evde kendimizde basit bir yöntem ile tedavi edebiliriz.


Tedavi için gerekli malzemeler : Süt ve yumurta. Tedavinin hazırlanışı : 2 kahve fincanı çiğ inek sütüne, 1 yumurta akı dökülür ve karıştırılır. Günde 3 defa ikişer damla damlatılır.




Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla