Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Haziran 2013, 10:55   #1
Angel
Keyifli~Üye
 
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Mayıs 2012
Mesajlar: 1.647
Angel is on a distinguished road
Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1 Puanlar: 5.049, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 14%
Etkinlik: 14% Etkinlik: 14% Etkinlik: 14%
Standart Lazerle Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır

Lazerle Göz Ameliyatı Aşamaları

Lazer ameliyatı nasıl yapılır;

Operasyon öncesi lokal veya genel anestezi verilmez, gözler iğne ile değil damla ile uyuşturulur. İki göz için operasyon süre uygulanan yönteme göre 5 ile 10 dakika arasında değişir. Operasyon boyunca hasta ağrı, acı duymaz ancak gözüne dokunulduğunu hisseder. Operasyon sonrası hasta taburcu edilir. Hastanede yatması gerekmez.


Kimler lazer tedavisi olabilir;

18 yaşından tercihen 21 yaşından büyük, gözlerinde miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusuru olan ancak yapılacak muayene ve tetkikler sonucu doktorun uygun gördüğü kişiler bu tedaviyi olabilir.


Kimlere lazer uygulanmıyor;

Lazer tekniği uygulanması düşünülen kişinin korneası inceyse, gözyaşı aşırı kuruysa, gözün arka tarafında diyabete ya da başka bir nedene ait kontrol edilemez bir retina problemi varsa, kontrol edilemeyen bir romatizmal hastalık, diyabet gibi bir takım hormonal hastalıklar söz konusuysa ya da hasta hamilelik döneminde ise lazer tekniği uygulanmaz.



Lazer de başarı şansı nedir;

Gözlüğü ve kontakt lensi atma olarak adlandırılan lazer ameliyatlarında sınırlar değişiyor. Teorik olarak sınırlar 13-14 dereceye kadar miyoplar. 6-7-8 dereceye kadar da hipermetrop ve astigmatlar. Ama pratikte böyle uygulamıyoruz. 8-9 derecenin üzerinde miyoplara, 5-6 derecenin üzerindeki hipermetroplara pek lazer tavsiye edilmiyor...


Alıntı..


Angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla