Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 16:48   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Diş Ağrısı ve Diş Eti iltihabı Nedenleri Tedavisi

bitkisel diş ağrısı tedavisi - diş ağrısı nedenleri - diş ağrısı tedavisi - diş eti için şifalı bitkiler - diş eti iltihaplanması - diş eti iltihaplanması belirtileri - diş eti iltihaplanması nedenleri - diş eti iltihaplanması tedavisi
Devamlı bir ağrı ve zonklama, sırtüstü yatınca artabilen, keskin ve ani acı, çiğnerken ve ısırırken hissedilen ağrı, sıcak veya soğuğa maruz kalınca hissedilen ağrı genel diş ağrısı belirtileri arasındadır.


Diş Eti iltihabı Belirtileri, dişleri fırçalarken diş etinde kanamalar, kızarmış ve şişmiş diş etleri genel belirtiler arasında sayılabilmektedir.

Diş Ağrıları ve Diş Eti iltihabı Nedenleri

Diş ağrıları, genellikle diş çürümeleri sonucu olarak çıktığı gibi, dişlerdeki kırılma ve çatlamaya bağlı olarak da oluşabilir. Sinüs iltihabı da, diş ağrılarının başka bir olası nedenidir.

Diş eti iltihabı, dişlerin alt kısımlarında tartar (besin parçalarından, bakteri ve mukustan oluşan yapışkan tortu) birikmesi sonucu meydana gelir.

Diş Ağrısı ve Diş Eti İltihaplanması için Diş Hekimi Önerileri

Ağrı kesiciler geçici süre yardımcı olabileceğinden, her türlü diş ağrısı şikayetiniz için bir diş hekimine görünmeniz gerekir. Hafif çürükler için genellikle dolgu yaptırmak yeterlidir, ancak ilerlemiş bir çürük ya da ciddi bir çatlama, kanal tedavisi gerektirebilir. Bu tip diş ağrısı tedavisi ile pulpa, yani dişin canlı dokusu, dişi kurtarmak amacıyla alınır.


Diş hekiminiz, diş eti iltihabını tedavi etmek için önce dişlerinizi temizleyecektir. Ağızda yara varsa, ağrıları dindirici bir antiseptik ağız yıkama suyuyla gargara yapılması önerilebilir. Diş eti iltihabından, her gün dişlerinizi fırçalayarak ve diş ipi kullanarak şeker ve diğer karbonhidrat içeren öğün arası abur cuburdan uzak durarak ve düzenli diş kontrolü yaptırarak kaçınabilirsiniz. Tedavi edilmeden bırakılması halinde diş eti iltihabı, dişlerin kaybıyla sonuçlanacak daha ciddi diş eti sorunlarına yol açabilir.

Diş Ağrısı ve Diş Eti İltihaplanması ve Diş Hekimine Danışmak

Keskin acı ve zonklama varsa, Diş sıcağa ve soğuğa duyarlıysa, Diş etleri kızarık, şiş ve ağrılıysa mutlak süretle en kısa zamanda diş hekimine başvurmalısınızdır.

Diş Ağrısı ve Diş Eti İltihaplanması için Alternatif Bitkisel Tedaviler

Acıyan diş etlerine veya ağrıyan dişin etrafındaki diş etine karanfil yağı (caryophyllus) ya da mirra (lavanta yapımında kullanılan kokulu bir çeşit, sarı sakız) sürmek acıyı geçirmek için yararlı olabilir. Uyarı! Gebeyseniz karanfil ya da mirra kullanmayın.


Diş Ağrısı ve Diş Eti İltihaplanması için akupres; Diş ağrısını hafifletmek için, ayak bileğinizin içe bakan kısmındaki çukura bir dakika süreyle baskı uygulayın. Uyarı! Doğuma neden olabileceğinden, gebeyken bu hareketi yapmayan.


Bu yazı Bitkisel Diyet sitesi için, diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısı nasıl geçer, diş ağrısı için şifalı bitkiler, diş eti iltihabı, diş eti iltihabı tedavisi, diş eti iltihabı bitkisel çözüm, diş eti iltihaplanması, diş eti iltihaplanması tedavisi hakkında genel bilgi vermek amacı ile yayınlanmıştır. İzinsiz kopyalanması ve kaynak göstermeden başka site ve medya araçlarında kullanılması yasaktır.


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla