Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 16:48   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Çıkarılabilir Parsiyel Protezler

Parsiyel Protezler - Çıkarılabilir Parçalı Protezler - Protezler







İlerleyen yaşla beraber bazen dişlerden bazıları kaybedilebilir. İlerleyen yaşın yanı sıra kazalar sonucu dişlerini kaybeden kişiler de mevcuttur. Kaybedilen dişin yerine hem görünüşü güzelleştirmek hem de sağlıklı bir ağıza kavuşmak için protez dişler uygulanır.


Çıkarılabilir parçalı protezler her gece yatmadan önce çıkarılabilen ve alt veya üst dişlerden sadece bir bölümü için uygulanan protezlerdir. Çıkarılabilen parçalı protezler sağlam dişlere bağlanır. Bu bağlantı noktaları gözle görülmeyen estetik bir görünüm oluşturur. Bu protezler genellikle yüksek kaliteli plastikten veya porselenden yapılır.


Çıkarılabilir Parsiyel Protezler


Çıkarılabilir parçalı protezler kullanıcılara büyük faydalar sağlar. Dişlerinin çoğunu kaybetmiş birisi yemek yemekte, konuşmakta zorluklar çekebilir. Ayrıca gülümsekten utanarak kendine olan güvencini yitirebilir. Bununla birlikte çıkarılabilir parçalı protezler stabil protezlere oranla daha az kullanışlıdır.


Çıkarılabilir parçalı protezler ağıza yerleştirildikten sonra bu protezlere alışmanız biraz zaman alabilir. Doktorunuz size protezleri nasıl kullanacağınız hakkında gerekli bilgileri verecektir. Kısa bir süre sonra siz de protezlerin kullanımına alışacaksınız.


Sert kıllı diş fırçaları protezlerinize zarar verebilir. Protezleri temizlerken mutlaka ağızınızdan çıkarın ve ince kıllı hassas bir fırça ile temizleyin. Bununla birlikte protezler gece yatarken suda bekletilirse daha kullanışlı gün boyu daha kullanışlı olur.


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla