Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 16:49   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Gülüş Dizaynı

Gülüş Dizaynı Nedir - Beyaz Dişler - Diş Beyazlatma

Dişhekiminize danışın :

İstediğiniz gülüşe ulaşmak için kusursuz bir aday olabilirsiniz.

Eğer;

1 Gülüşünüzü saklıyor ve dişlerinizi,dişetlerinizi göstermek istemiyorsanız,

2 Dişlerinizin yaşla daha kötüye gideceğinden endişe ediyorsanız,

3 Tedaviden zahmetli olduğu ya da pahalı olduğu düşüncesi ile kaçınıyor iseniz,

dişhekiminiz ile konuşun.

Hayalinizdeki; olduğunuzdan daha sempatik,daha kadınsı (veya erkeksi),otoriter,munis… gülümseme bazen birkaç saatlik bir randevu ile tamamlanabilir. Bazen ise birkaç ofis randevusu ile bitebilir.

Gülüş dizaynınız ile ilgili konuşacağınız ilk randevu, bir çok sorunuza cevap almanızı sağlayacaktır. Dişhekiminiz size; benzer işlemleri yaptığı eski hastaların, öncesi ve sonrası fotoğraflarını gösterecektir. Günümüzde dişhekimleri, gülüşünüze şekil vermek ve onu daha çekici kılabilmek için dişhekimliği tekniklerini kombine edebilirler. Hem de bu işlemler zannettiğinizden çok daha konforlu, daha az vakit isteyen ve ulaşılabilir işlemler olabilir.

Günümüzde, çapraşık dişleri düzeltmek ve istenilen estetiğe ulaşmak iyi bir ağız sağlığına ulaşmak kadar önem kazanmıştır. Çapraşık ve sıkışık dişlerin bakımı ve temizliği zordur. Bu durum diş çürüğüne, dişeti hastalığına ve diş kaybına neden olabilir. Kötü bir kapanış aynı zamanda konuşma ve çiğnemede zorluğa neden olur, diş yüzeylerinde normalin dışında aşınmaya yol açar ve kemik, eklem yerleri ve dişetlerinde problemlere neden olur.

Ayrıca, gülüşünüzü düzeltmek ve güzelleştirmek size kendine güven desteği verir. Çekici bir gülüş çok önemli bir değerdir ve sosyal ilişkilerde önemli bir iletişim aracıdır. Çalışmalar göstermiştir ki; güzel gülüşler bireyler üzerinde kendine güveni arttırıcı olumlu bir etkiye sahiptir. Bu etki kişiyi daha iyi yaşamlara ve kariyer imkanlarına yönlendirir.

Tekniklerin Kombinasyonu

Dişhekiminiz veya ortodontistiniz, renkleşmiş, düzgün sıralanmamış, çapraşık, düzensiz, fazla uzun ya da fazla kısa, aşınmış hatta kaybedilmiş dişlerinizi çeşitli teknikleri kombine ederek tedavi edebilir.

Örneğin;

Dişleriniz incecik bir seramik kabuk takılması için aşındırılabilir. Bu seramik yapraklar (lamina)kendi dişiniz gibi görünür.

Dişlere; minenin sınırları ile oynanarak yeniden şekil verilebilir (estetik konturlama). Dişlerdeki boşluklar kapatılabilir (diastema kapatma), kırılmış, renkleşmiş, dişler bonding sistemi ( mine gibi bir resin maddesinin dişe eklenmesi ve şekil verilmesi işlemi) ile tamir edilebilir.

Yaşla beraber kararmış dişlerin beyazlatılması da mümkündür.

Çürük kaviteleri doğal diş görüntüsündeki kompozit maddeleri ile doldurulabilir.

Şimdi bilinmektedir ki yaşla beraber gülüşler de değişmektedir. Dişetleri çekilmeye başlar ve dudaklar incelip uzar ve insanlar yıllar içinde gülümseme şeklini değiştirirler. Günümüzde dişhekimleri dişlerin çevresindeki yumuşak dokuları da düzenleyerek onlara daha genç gülüşler verebilmektedirler.

Ortodontistler; dişleri, her birey için en estetik gülüşü dizayn edecek şekilde hareket ettirirler. Yetişkinler için de ortodontik tedavi yaygın hale gelmiştir. Ortodontik tedavi görmenin yaş sınırı yoktur. Günümüzde kullanılan teller geçmiş yıllara göre daha incedirler. Braketler ( her bir dişin üzerine yapıştırılan parçalar) daha küçüktürler ve bazen dişlerin arka yüzlerine de yapıştırılabilirler. Teller şeffaf veya diş renginde olabilir. Tam bir ortodontik tedavi görmek istemeyen ve daha kısa süreli tedavi isteyen hastalar, sınırlı, bölgeye özel parsiyal ortodontik tedavi hakkında dişhekimlerinden bilgi alabilirler. Bu tedaviler genellikle kuron ve veneer gibi restoratif tedavi ve ortodontik tedavinin karışımıdır.



Dt. Ülkü KOLOĞLU Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla