Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 16:50   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Kırık veya Çıkık Çene

çene çıkığı - çene çıkığı tedavisi - çene çıkığı belirtileri
Bir kazada en çok dişlerin kırılması , yerinden kopması, çenenin kırılması veya çatlaması gibi olaylara rastlanır. Çene travmaları acil durumlardır ve derhal tıbbi müdahele gerektirir.


Belirtiler

-Dişler üstüste normaldeki gibi oturmaz,

çene kapanamaz veya hareket edince çok acı verir.


Acil Durum Belirtileri

-Nefes yolu tıkanıklığı;

-Şiddetli kanama.

Çoğu çene travmaları alt çenenin zedelen-mesiyle bağıntılıdır. Böyle bir durumda, diş doktorundan veya en yakın hastanenin acil servisinden yardım isteyin.


Tedavi

Yukarıda anlatılan tipte bir kaza sonucu sayılan belirtiler varsa derhal en yakın hastaneye gidin. Nefes almak çok zor veya kan fazlaysa, ambulans çağırın. Acil servis teknisyenleri nefes almayı kolaylaştırmak için bir tüp sokabilirler. Alt çene sarkıyorsa elinizle destek yapıp hemen hastaneye koşun


Çene Çıkığı

Çeneniz çıktığında, elle uygulanan özel bir işlemle yerine oturtulabilir. Bu işlem sırasında lokal anestezi yapılabilir.

Çene yerine oturduğunda, ağzınızı açmanızı veya yeni bir çıkığı engellemek için çeneniz bir bandajla sabitlenebilir. Çene çıkığından sonra 6 hafta süresince ağzınızı çok fazla açmaktan kaçının; esneyeceğinizi hissederseniz çenenizin altına yumruğunuzu dayayın. Çene çıkığı tekrarlarsa bir ağız ve çene cerrahına başvurun.


Çene Kırığı

Çene kırığı tedavisinde ilk yapılacak olan, çeneyi bir bandajla sabitlemektir. Çoğu vakada kemikleri eski haline getirmek ve iyileşmeyi sağlamak için bir ameliyat yapılabilir. Ameliyat sonrasında genellikle 6-8 hafta çenenin sabit kalması gerekir. Bu süre içersinde yalnızca sıvı ve yumuşak gıdalar alabilirsiniz. Konuşmakta da güçlük çekebilirsiniz.


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla