Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 16:52   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart İmplantın Başarısını Etkileyen Faktörler

İmplant - İmplant Nedir - İmplant Hakkında

Günümüzde kemikiçi dental implant uygulamalarının ana hedefi osseointegre (kemiğe kaynamış) implantlar ve bunlardan destek alan protezler ile hertürlü dişsizliğin rehabilite edilmesidir. Bugün artık implant uygulamalarında başarı oranı %90-100 olup, bu başarıyı yakalayabilmek için; implant cerrahisinin yapılacağı kliniklerde kesinlikle steril şartlar sağlanması , aseptik ve atravmatik operasyon tekniğine sadık kalınması gerekmektedir. Ayrıca kaliteli bir implant sistemi seçilip yine bu sistemin önerdiği prosedüre uygun hareket edilmelidir.


Bunların yanı sıra implant başarısı için kişinin genel sağlık durumunun iyi olması, doğru teşhis konulması, çok iyi bir planlama yapılması,implantın temizlik ve bakımının doğru yapılması gerekmektedir.Ayrıca sigara ve alkol tüketimi operasyon sonrasında yara iyileşmesini çok ciddi şekilde kötü etkilediği için asla önerilmez.


İmplantlar ,kalp pilini etkilemez çünkü elektromanyetik etkisi yoktur. Ancak özellikle bazı kalp hastalıklarında kullanılan ve kanın pıhtılaşmasını engelleyen bazı ilaçlar, implant yerleştirilmesi sırasında fazla kanamaya neden olacağı için tercih edilmez. Bu tip ilaçlar kullanmak durumunda olan ,ya da kontrol altında olmayan diabet,bazı romatizmal hastalıklar ve kalp hastalıkları olan kişilerin kendi doktorlarıyla diş hekiminin operasyon öncesinde konsültasyon yapması uygun olur.


Dt. Ceyda Uysal Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla