Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 16:52   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Diş İltihabı - İmplant

İmplant Nedir - İmplant nasıl yapılır - İmplant kimlere yapılır - Diş İltihabı Ve Tedavisi




İmplant nedir?


İmplant,ağızda hehangi bir nedenle çekilmiş veya yerinden çıkmış dişlerin yerinne yapılan yapay köklerdir.Genellikle vida tipindedir.Titanyum dan yapılmıştır.Titanyum kemik dostu bir ****ldir diyebiliriz.Bunedenle kemikle iyi entegre olur.Bazı implantlarda zirkonyumda kullanılmaktadır.Zirkoyum implantın boyun kısmındadır .Zirkonyumun boyun kısmında kullanılmasının nedeni estediğisağlamak maksadıyladır.Zirkoyum olmayan implantlarda titanyumun dişeti altından yansıması sonucu dişeti mor grimsi bir renk alır bu durum hem dişhekimini hemde hastayı estetik açıdan rahatsız eder .Mümkün olduğu kadarıyla ön grup dişlerde zirkonyumlu implant kullanılması gerekir . Zirkonyumlu implantın üzeri dişetiyle kapatılmadığından ,implant yerleştirildikten sonra tekrar dişetini açmaya gerek kalmayacaktır. Zirkonyum boyunlu implant yerleştirilirken zirkoyumun kırılmamasına özen gösterilmelidir.Yerleştirilirken azami özen gösterilmezse zirkonyum boyun kırılabilir tek dezavantajı budur.


İmplant nasıl yapılır ve kimler yapar?


İmplant , eğtimini almış her dişhekimi yapabilir.İmplant yapılacak hastadan öncelikle detaylı bir anemnez alınır.Ve panoramik filim istenir.Alınanan panoramik filim üzerinde gerekli değerlendirmeler yapılır. Planlama şablonunda ölçümleri yapıldıktan sonra implanta başlanabilir .


Klasik olarak implantın yapılışı şöyledir.Muayenehane sterilzasyonu yapıldıktan sonra hasta ameliyata alınır. Ameliyatta önce dişeti insizyonu yapılır flep açılır. Sonra plot frezle implantın girişi işaretlenir.Dirille istenilen boyda girilir.Parelellik piniyle parelelliği kontrol edilir.Daha sonra diriller vasıtasıyla istenilen çapa ulaşılır.Serum fizyolojikle soket yıkanır.İmplant vidalanır.İmplant taşıyıcı parçası çıkartılır.Sonra raşetle istenilen boyda sıkılarak vidalaır.Taşıyıcı parça çıkartılır.Ve iyileşme kapağı vidalanır. Açılan dişeti suture edilir.Zirkoyum boyunlu implanta boynun etrafı suture edilir.


Hastaya gerekli ilaçlar verilir .On dakika arayla buz tampon önerilir. Yedi yada on gün sonra dikişleri alınır.


Üst yapısı ne zaman yapılır?


İmplantların üst yapısı ,Genellikle üst çenede dört altı ay alt çenede üç ay beklendikten sonra yapılır.


Birde immediyat implant vadır. Kökünde enfeksiyon olmayan dişlerin çekiminden hemen implant yukarıda anlattığım gibi yerleştirilir.


İmplant herkese yapılırmı?


Genel olarak on sekiz yaşından sonra sağlıklı herkese yaplabilir.


İmplant kimlere yapımaz ?


İmplant ileri derecede şeker hastalarına ve genel sağlığı yerinde olmayan hastalara yapılmaz.


İmplantın başarısı nedir?


İmplant steril koşullarda yapılmışşa ,ve hasta gerekli ağız hijyenine azami özen göstermişse yüzde yüze yakın başarı sağlanır. % 96_ 98 dir.


İmplantın ömrü nekadardır?


İmplantı kullanan hasta ağız hijyenine özen göstermişşe doktorunun tavsiyelerine uymuşşa uzun yıllar kullanabilir.


İmplant yapılırken ağrı duyulurmu ?


Operasyon sırasında hiçbir ağrı duyulmaz.Ancak operasyondan sonra .lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra hfif bir ağrı ve hafif bir şişlik oluşabilir. Çoğu zaman ağrı ve şişlikte oluşmayabilir.


İmlant yapıldıktan sonra hemen yemek yenebilirAltı ayda bir doktoruna kontrolle hastanın gelmesi uygun olur.


prülerde ayaklardan biri hastanın kendi dişi ayak alınabilirmi?


Mümkünse implant köprüleririn ayakları implant olmalıdır.Eğer köprü ayaklarından biri hastanın kendi dişiayak olarak alınmşşa , hastanın köprü ayağı olarak alınan dişi kaybedilebilinir.


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla