Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:08   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Uçuklar - Dudak Uçuğu

Uçuklar Hakkında - Uçuğun sebebleri - Uçuk ve tedavi yöntemleri
TEDAVİ VE KORUNMA


Ağır atakları olanlara, doktor, virüsün çoğalma hızını azaltan antiviral bir ilaç reçeteleyebilir. Bölgeye buz torbası uygulamak, kaşıntıyı azaltır. Her seferinde yeni ve temiz bir torba kullanın.


Bazı kişiler, rüzgar veya güneş ışığı ya da her ikisinin de bir atak gelişmesini kolaylaştırdığını hissetmektedirler. Sebep buysa, bir eczane ya da süpermarkette bulabileceğiniz koruyucu güneş kremleri faydalı olabilir. Eğer uçuğun bir grip ya da soğuk algınlığını takiben ortaya çıktığını farkettiyseniz, bağışıklık sisteminizin virüsle savaşmasına yardımcı olmak için iyice dinlenin.


Yüz havluları ve bezleri konusunda çok titiz olun. Bir atak esnasında kimsenin sizinkileri kullanmadığından emin olun ve siz de başka birininkileri kullanmayın.


ÖNEMLİ UYARI


■ Asla bir uçuğa, sonra da gözünüze dokunmayın. Bu, körlüğe neden olabilen, kornea ülseri olarak bilinen ciddi bir durumun gelişmesine neden olabilir,


■ Bir uçuğa dokunduktan sonra cinsel organlara dokunmak genital herpese neden olabilir. Dudakta yer alan bir uçuğun cinsel organlarla direkt teması da, genital herpese neden olabilir.

alıntıdır


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla