Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:08   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Sağlıklı ve Güzel Bir Gülüş İçin Diş Sağlığı Şart

Sağlıklı Dişler - Güzel Bir Gülüş İçin Diş Sağlığı - Diş Sağlığı

Öpüşmek, gülümsemek ve iyi bir nefes için diş ve ağız sağlığına özen gösterilmelidir. Ağız kokusu ve kötü nefes insanı toplumda ve kendine karşı olan saygısı açısından kötü etkiler. Kendiniz hakkında bazen fikriniz olmayabilir ama bir arkadaşınız bunu söylediğinde kötü olduğunu fark edersiniz.Bunu anlayabilmek için elinizin arkasına tükürüğünüzden bir parça sürün ve bekleyin. Daha sonra koklayın, beğeniyor musunuz? Eğer sonuç kötüyse nefesinizi tazelemek için tedavi olun.


Sağlıklı ve Güzel Bir Gülüş İçin Diş Sağlığı Şart

1.Ağız kokusunu gidermek için bakterilerden kurtulun. Diş ve dilde duran mikroorganizmalar toksin yayarak kokuya sebep olur. Hijyen ve bakım sağlanmalıdır.

2.Derin nefes alın ve uzunca ‘Aa’ deyin. Bademcik gerisindeki derin ağız boşluğunda koku birikmiş olabilir. Kötü kokan maddeler bu delikte toplanabilir.

3.Soğan, sarımsak, balık gibi yiyecekler kokuya neden olur, dişlerinizi fırçalayın.

4.Sigara, puro, pipo ve tütün çiğnemek kötü kokuya neden olur.

5.Geğirmek ve gaz çıkarmak gibi mide sorunları da kokuya neden olur, ayrıca yağ yakma ve düşük karbonhidrat diyetleri de nefes sorunlarına yol açar.

Tedavi için şunlar yapılmalıdır;


Dişlerinizi 2 kez fırçalayın, diş ipi kullanın ve dilinizi temizleyin. Eczaneden dil temizleyicisi alabilirsiniz. Bu, %70 oranında kokuyu azaltır. Ağzınızı bol suyla çalkalayın. Ağız kuruluğu, sıvı eksikliği ve kulak burun boğaz sorunlarını giderin. Azalmış tükürük seviyesi, ağız solunumunu etkiler, antihistaminik ilaçlar da nefes kokusuna neden olur. Mide bulanmasını önleyin, geğirmeyin, süte ve kolaya karşı mide ekşimeniz varsa içmeyin. Sinüslerdeki enfeksiyonları kontrol edin. Yoğurt yiyin. Xylitol içeren sakız çiğneyin ve düzenli olarak diş doktoruna gidin.


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla