Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:08   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Gülüşünüz İmajınızı Belirliyor

Sağlıklı Dişler - Diş Yapısı - Diş Sağlığı

Güler yüzlü olmak, gülebilmek hatta kahkahalar atmak içimizdeki mutluluğun dışa yansıması olarak algılanır. Bu nedenle ilk dialogta dışarıya verdiğimiz izlenim çok önemlidir.


Bazen kırık bir diş, kabarmış kızarmış dişetleri, olduğundan daha sarı gözüken dişler ya da çapraşık görünüm sizin güler güzlü olmanıza rağmen gülümsemenizi engeller.


Özellikle satış ve pazarlama ile uğraşan bireylerde dudakları kapatarak gülmek inandırıcılığınızı ve içtenliğinizi yansıtmanıza engeldir. Siz güler yüzlü olsanız da dişlerinizi göstermeye çalışarak dudaklarınızı kapatarak gülmek sizi asık suratlı gösterir. Bütün bu anlattıklarımız gülemediğiniz ve dişlerinize güvenmediğiniz zaman geçerli kurallardır.


Bir de siz rahat rahat güler iken ortaya çıkan dişlerin oluşturduğu imaj vardır.


NEGATİF, POZİTİF GÜLÜŞ HATTI, GENÇ GÜLÜŞ, YAŞLI YIPRANMIŞ GÖRÜNTÜLÜ GÜLÜŞ, ERKEK GÜLÜŞÜ, KADIN(FEMİNEN) GÜLÜŞ, bütün bu gülüş tipleri sizi değil dişlerinizin formunu etkiler.


NEGATİF GÜLÜŞ: Dişler gülümseme esnasında beyaz renkleri ile direkt yüz görüntümüze hâkim olurlar. Bu nedenle dişlerin uçlarından geçen çizgi dış bükey ise bu gülüşe negatif gülüş diyoruz. Yani köpek dişleri uzun; ön dişlerin kısa olduğu diş dizinimi kişi pozitif bile olsa karşısında negatif intiba oluşturur.

POZİTİF GÜLÜŞ: Köpek dişlerinin kısa ön dişlerin uzun olduğu yani ön dişlerin ucundan geçen çizginin iç bükey olduğu gülüş tipidir. Aynı zamanda feminen gülüş, kadın gülüşü de bu formdadır.


ERKEK GÜLÜŞÜ: Tüm ön dişlerin birbirine yakın dizinime sahip olduğu; köpek dişlerin iri ve belirgin olduğu gülüştür. Çok fazla sivri yapıya sahip köpek dişleri erkekte daha erkeksi bir görünüm oluştururken bu gülüş bayanda olunca onu daha sert hatta asabi gösterir


YAŞLI YIPRANMIŞ GÖRÜNTÜLÜ GÜLÜŞ

Diş uçlarının kırık, diş aralarının diş taşı nedeniyle aralık ve siyah gözüktüğü; konuşurken üst dişlerin değil de alt dişlerin göründüğü gülümseme kişiyi yaşlı gösterir. Üst dudak sarkmıştır. Kişi güldüğünde üst dişleri neredeyse gözükmez. Diş taşlarının temizlenmesi üst dişlerin tekrar sağlıklı, dolgun görüntüye kavuşturulması diş renklerinin açılmasıyla kişi 5-10 yaş gençleşir.

Diş deyip geçmemek lazım, kişiliğimiz, imajımız üzerinde bu kadar büyük etkiye sahip dişlerimizi her zaman temiz ve bakımlı tutmalıyız. SAĞLIKLA KALIN.


Dr. Güzin KIRSAÇLIOĞLU Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla