Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:08   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Halitosis Tedavisi İle İlgili Bilgiler

Halitosis Nedir - Halitosis Tedavisi - Kötü Ağız Kokusu

Tıpta kötü ağız kokusu anlamına gelen halitosis birçok kişi için sosyal ortamlarda utanç verici olabilen bir durumdur. Medikal açıdan önemli bir sorun olmayan bu sağlık durumu sosyal ortamlarda kişi için hoş olmayan ortamlar yaratabilir. Halitosisin nedeni saptanması halinde rahatsızlık kolayca tedavi edilebilir.


Halitosis Tedavisi İle İlgili Bilgiler


Halitosisin nedenleri arasında genellikle kötü beslenme alışkanlıkları, tütün ürünleri, ağız kuruluğu, bazı medikal sorunlar yer almaktadır. Bunun yanı sıra eğer kişi ağız sağlığına ve temizliğine dikkat etmiyorsa ağız kokusu problemi gözlemlenebilir.


Diyet


Her yemek yediğimizde besin parçacıkları ağızımında dişlerimizin aralarında birikir. Eğer dişler fırçalanmazsa ve diş ipi uygulanmazsa bu besinler ağızda bazı bakterilerin büyümesine yol açabilirler. Ağızda büyüyen bu bakteriler zamanla kötü ağız kokusunun oluşmasına neden olur.


Ağız Kuruluğu


Ağız kuruluğu ağızda yeterli miktarda tükürük üretilmemesi sonucu ortaya çıkar. Tükürük sindirim sürecinin bir parçasıdır ve ağızın temizlenmesine yardımcı olur. Yeterli miktarda tükürük üretilmemesi halinde bakteriler ağızda çoğalır ve ağız kokusu oluşabilir.


Tütün Ürünleri


Eğer tütün ürünlerinden herhangi birini kullanıyorsanız tütün ürünlerinin ağız kokusuna yol açabileceğinin farkındasınızdır. Sigara ve diğer tütün ürünleri ağızda istenmeyen kokulara neden olur.


Medikal Sorunlar


Solunum yolu rahatsızlıkları, kronik bronşit, diyabet, reflü, böbrek ve karaciğer sorunları ve laztoz intoleransı gibi medikal sorunlar ağız kokusuna neden olabilir.


Halitosis Tedavisi


Oral Hijyen


Ağız temizliğinin düzenli olarak uygulanması ağız kokusu oluşumunu engeller. Ağız temizliğiniz için günde mutlaka dişlerinizi en az iki defa fırçalayın ve diş ipi yapmayı unutmayın. Bunun yanı sıra gargara kullanarak da nefesinizin ferah kokmasını sağlayabilirsiniz.

Tütün Ürünlerini Bırakın


Tütün ürünlerini bırakarak tütün ürünlerinin neden olduğu ağız kokusu probleminden de tamamen kurtulmuş olursunuz.


Beslenmenize Dikkat Edin


Soğan, sarımsak, bazı baharatlar, peynirler ve kahve ağız kokusuna neden olan gıdalar arasında yer alır. Bu nedenle bu gıdaları tüketirken dikkatli davranın ve bu gıdalardan herhangi birini tüketmeniz halinde ağızını derhal temizleyin.


Düzenli Olarak Doktor Kontrolüne Gidin


Yılda mutlaka iki kere diş hekiminize kontrole gitmeyi unutmayın.


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla