Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:08   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Çocuk Dişlerinde Acil Durumlar

Çocuk Dişleri - Çocuk Diş Sağlığı - Çocuk Diş Eti Hastalığı

DİŞ AĞRISI: Ağrıyan dişin etrafında gıda artığı var mı? Bakılmalı, var ise fırçalanmalı. Sıcak ya da soğuk su dişte ağrıyı başlatıyor mu? Bakılmalı. İki dişin arasına kaçan gıda artığıda ağrı yapabilir. Bu nedenle bir diş ipi yardımıyla gıda artığı o bölgeden çıkarılmalı. Dişetine aspirin ya da alkol koymak gibi irritan yöntemler kullanılmadan diş hekimine acil olarak ulaşılmalı.


DİLDE, DUDAKTA, YANAKTA, DÜŞME SONUCU KESİLME var ise; yaralı bölgeye hemen buz uygulayın. Kanama var ise; kanayan bölgeye gazlı bir bez ile kompres(baskı)yapın. Kanama kontrolünü sağlayamıyorsanız derhal doktora gidin.


DÜŞME SONUCU kalıcı dişin yerinden çıkması; dişi bulabilirseniz serum fizyolojik ya da temiz bir suyla dişin kron kısmından tutarak yıkayınız. Bir fincanın içine hastanın tükürerek doldurmasını sağlayın ve bu fincana dişin yerleştirerek hemen hekiminize başvurun. Şayet fincanı tükürerek doldurmanız mümkün değilse; süt ile doldurduğunuz fincana dişi yerleştirin.

BEBEKLERDE düşme sonucu dişin yerinden çıkması; bebeklerde genellikle ön dişlerde bu durum ortaya çıkar. Yerine yerleştirmek pek mümkün olmadığından aciliyet gerektirmez.


DAİMİ DİŞİN DÜŞME SONUCU KIRILMASI; acil durum gerektirir. Düşen parça şayet bulunursa tıpkı dişin yerinden çıkması gibi tükürük ya da sütün içinde hekime başvurulur. Hekim bu kırık parçayı uygun görürse yerine yerleştirir.


AĞIR BİR DARBE ya da TRAFİK KAZASI GİBİ ÇENEYİDE kapsayan kırıklar; acil bir hastaneye başvurmayı gerektirir.



Dr. Güzin KIRSAÇLIOĞLU Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla