Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:19   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Tam Dişsiz Hastalarda Tedavi Yöntemleri

Tam Dişsiz Nedir - Tam Dişsiz Hakkında - Tam Dişsiz Hastaları

Dişlerin tamamen kaybı söz konusu olduğunda hem fonksiyon, hem de estetik anlamda tedavi kaçılmazdır.

Unutmamak gerekir ki, tam diş eksikliği kişinin direkt çiğneme fonksiyonunu etkileyeceğinden bu durum tam sindirim sistemini ve kişiyi etkiler.

Estetik anlamda dişler hem çene kemiğini hem de dudakta yumuşak dokuyu destekler. Dişlerin kök kısımları çene kemiği için destektir. Köklerin olmadığı kemik, zaman içerisinde çekilerek erir. Dudaklarda iyice içeriye kaçar, yaşlı ve istenmeyen görüntü ortaya çıkar.


DAMAK PROTEZLER(TOTAL PROTEZLER)

Hem dişleri hem de destek köklerin görüntülerini yerine koyar. Hatta damak protezlerin dudağa ve yanağa bakan kısımları bir miktar dolgun yapılarak yanak ve dudak desteği sağlanır. Üst çene damak adeta bir vakum gibi damağı kavrar. Fakat alt çene damak protez dilin hareketiyle yerinden oynayacağından tutuculuk birazda kişinin kas kabiliyetiyle gerçekleştirilir. Her zaman için total protezlerin tutuculuğu arttırma için çözüm olarak kullanılmıştır.



BARLI PROZETLER

İmplantlar yerleştirildikten sonra implant üstlerini bir bar yardımıyla bağlamak mümkündür. Bu barların üzerine yerleştirilen özel tutucular protezlerin içerisine de yerleştirilerek protezler adeta damağa sabitlenir. Takılıp çıkarılabildikleri için temizlikleri de oldukça kolaydır. Barların etrafı ve implantlar da kolayca temizlenir.

Dudak dokularına destek sağlar.


BOL ATACHMENTLİ PROTEZLER

Kemiğin uygun olmadığı; ya da 2’den fazla implantın yerleştirilmesine uygun olmayan çene kemiklerinde 2 adet implant yerleştirilerek tutuculuk arttırılmaya çalışılır.2 implantın üstüne atachmentin erkek kısmı proteze ise dişi kısmı konulur. Adeta bir çıt çıt gibi fonksiyon gören atachmentler oldukça fazla tutuculuğu arttırırlar.


FULL MOUTH PROTEZLER

Çene kemiğinin uygun olduğu durumda tamamen dişsiz hastaları; tamamen sabit protezler yapmak mümkündür.

Çene kemiğinin uygun olmadığı durumlarda çene kemiğini uygun hale getirmek için bir dişi kemik düzenlemesi yapıp implantlar yerleştirildikten sonra protezler yapılabilir.


HİBRİT PROTEZLER

Özellikle üst çenede dudak desteğinin sağlanmasının istendiği durumlarda adeta ince bir tam protez hazırlanarak özel vidalama sistemleriyle bu protez implantlara tutturulur. Arada bir hekim tarafından çıkarılıp altlarının kontrol edilebilir olması oldukça kolaylık sağlar. Dudak desteğinin olması da oldukça büyük avantajdır. İmplant uygulamalarında yaşanan en büyük sıkıntı dişlerin kökleri damağa destek sağlar. Fakat implantlar mevcut olan kemiğe yerleştirildiğinden bu destek yoktur. Tamamen dişli olmak isteyen birey dudak desteğinin bu protezle sağlanabileceğini bilmelidir.



Dr. Güzin KIRSAÇLIOĞLU Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla