Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:20   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Dişhekimi Korkusunu Yenmenin Pratik Yolu

Dişhekiminden Neden Korkulur - Çocukların Dişhekimi Korkusu - Sedasyon Nedir

DİŞ KORKUSUNU 7’DEN 70’E HERKES YAŞAR. TEKNOLOJİNİN VE TIP DÜNYASINDAKİ GELİŞMELER SAYESİNDE ARTIK BU KORKUYA YER YOK. BİLİNÇLİ SEDASYON ADI ALTINDA UYGULANAN YÖNTEM SAYESİNDE HER TÜRLÜ DİŞ MÜDAHALESİNİNİ KOLAYLIKLA ATLATABİLİRSİNİZ.


Birçoğumuzun diş tedavisi ile ilgili olarak takıntı seviyesinde korkuları vardır. Bu yüzden kaçtığımız dişçi koltuğu eninde sonunda başımıza olmadık işler açabiliyor. Günlük hayatımızı zora sokan bu durumdan kurtulmanın artık kolay bir yolu var. Tam teşekküllü hastane ortamında veya yine tam teşekküllü kliniklerde anestezi uzamanı eşliğinde uygulanan sakinleştirici ilaçlarların karışımının vücuda uygulanması. Korku ve anksiyete modundan uzaklaştırılması anlamına gelen “sedasyon”…



Diş hekimi Doç. Dr.Tosun Tosun; “bilinç düzeyinin açık olduğu ve kişinin çevresel etkenlere karşı duyarlı olduğu ve fakat “sedasyon” sayesinde sakinleşmiş ve korkularından arınmış hale getirilmesine aynı zamanda bilinçli sedasyon adının da verildiğini” belirtiyor. Genel anestezi ile kıyaslandığında hayati riskleri minimize edilmiş olduğu için rutin tedavilerde tercih konusu olan bilinçli sedasyon yönteminde anestezi uzmanı tarafından kan oksijen düzeyi, nabız ve kalp atımları monitörize edilerek sürekli gözetim altında tutulurken damar yolundan verilen sakinleştirici ilaç kokteyli ile de gevşeme ve rahatlama sağlanıyor. Ardından diş hekimi yapması gereken tedavi ile ilgili lokal anestezi uygulamasını gerçekleştirip bölgeyi uyuşturduktan sonra çalışmalarına devam ediyor. Yan etkisi yok denecek kadar az… Korkan veya işlem sırasında hiçbir şekilde strese girmek istemeyen ya da mental gerilik sebebi ile işbirliği düşük olan hastalara önerilen bu yöntem oldukça basit olup uyanma sonrasındaki etkileri de yok denecek kadar azdır.



Hangi işlemler uygulanıyor? Bilinçli sedasyon altında dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi, 20 yaş dişi operasyonları, kist ameliyatları, dişeti operasyonları ve implant uygulamaları gibi çok çeşitli işlemler gerçekleştirilebiliniyor. İletişim: Doç.Dr.Tosun Tosun. İ.Ü. Dişhekimliği Fakültesi (1984-89), Padova Üniversitesi staj (1992-93), İ.Ü. Oral İmplantoloji Anabilim dalında doktora (1990-97) ve Araştırma Görevlisi (1990-2002), Doçent (2003). Halen implant-perio-prostodonti, ağız cerrahisi, laser-mikroskopik dişhekimliği ve estetik dişhekimliği ile intraoral medikal estetik uygulamaları ağırlıklı serbest hekimlik yapmaktadır.



Doç. Dr. Tosun TOSUN Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla