Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:20   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Ağızda Çıkan Yaralar Nasıl Geçer

ağızda çıkan yaraların tedavisi - ağızda çıkan yaralardan kurtulma yolları - aft tedavisiAftın belirtilerinden bahsedersek; ilk ve en önemli belirti şiddetli ağrıdır. Bazen bu ağrı dayanılmaz seviyelere gelebilmektedir. Ağrı nedeni ile çiğnemede, gülmede, yemek yemede ve içmede güçlükler yaşanır. Tedaviye başlansa bile bir hafta - on gün kadar kendisini gösterir. Aft bir tane bulunduğu gibi çok sayıda da bulunabilir. Bazen birisi iyileşirken bir diğeri başlayabilir.


Tedavide B ve C vitaminlerinin verilmesi faydalıdır. Bunun nedeni aftın bağışıklık sistemi ile alakalı olduğunu düşünürsek B ve C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir. Bazı doktorlar antibiyotik önermektedir. Antibiyotikler aftlara direk olarak etki etmez, aftın diğer sekonder enfeksiyonlara neden olmasını engellemek amacı ile antibiyotik kullanılmaktadır.


Ağrıyı azaltmak için değişik ağrı kesici solüsyonlar kullanılabilir. İyileştirmeyi hızlandırmak için tuzlu su ve karbonatlı su ile gargara yapılabilir. Yaranın üzerine gliserin sürülmesi de ağrısı azaltır ve iyileştirmeyi hızlandırır. Leva misole (Ketrax) haplarının kullanımının da aft üzerinde etkili olduğu söylenmektedir. İlaç kullanımında mutlaka bir doktora başvuru yapılmalıdır.


Kısaca aft nedeni tam olarak bilinmeyen, anında kesin bir tedavisi olmayan, şiddetli ağrı veren bir sorundur.




alıntı

EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla