Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:20   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Çocuklarda Koruyucu Diş Tedavileri

Koruyucu Diş Tedavileri - Koruyucu Diş Tedavileri Nedir - Diş Tedavisi

Günümüzde yediğimiz şekerli gıdaların artması ve kolay ulaşılabilir olması nedeniyle çürük oluşumu küçük yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple koruyucu ve önleyici tedaviler büyük önem taşımaktadır.



Çocuklarda süt dişleri 6. aydan itibaren sürmeye başlar. 2,5 yaşında süt dişlerinin sürmesi tamamlanır. Dişler ağızda görülmeye başlandığından itibaren anne yardımıyla diş temizliği uygulanmalıdır. 4 yaşına kadar florsuz diş macunları kullanılabilir.(yutma riskinden ötürü florsuz diş macunu tercih edilir). 4 yaşından sonra flor içeren diş macunu tercih edilir. Flor, diş minesinin güçlenmesini sağlayan etkin bir maddedir.



Daha önce herhangi bir diş problemi görülmediği taktirde, 4 yaşında ilk diş hekimi kontrolü yapılmalıdır. Diş hekimi diş minesini güçlendirmek amacıyla topikal flor uygulaması yapabilir. Bu uygulama 6 ayda bir tekrarlanmalıdır.

Fissür örtücüler, azı dişlerinin çiğneme yüzeyindeki girintileri örten dolgu maddeleridir. Süt azıları, ağızda 11-12 yaşına kadar fonksiyon gösterdiği için ve daimi dişlerin yerini koruduğu için önemli dişlerdir. Küçük yaşta çocuklar etkili fırçalama yapamazlar ve bu dişlerini normal zamanından önce kaybedebilirler. Bu sebeple fissür örtücü uygulaması tavsiye edilir.



1. daimi büyük azı dişi 6 yaşında sürmeye başlar. Bu diş süt dişlerinin arkasında sürer. Bu sebeple aileler tarafından daimi diş olduğu anlaşılmayabilir. En geride süren bu diş çocuklar tarafından etkili fırçalanamazlar ve erken yaşta çürükle karşılaşılabilir. 6 yaş dişlerine kesinlikle fissür örtücü uygulaması tavsiye edilmektedir. Hekim gerekli gördüğü taktirde


2. daimi büyük azı dişlerine ve küçükazı dişlerine de fissür örtücü uygulayabilir.



Dt. Beste GÜNDÜZ Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla