Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:30   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Estetik ve Kozmetik Diş Hekimliği Neden Bu Kadar Önem Kazandı

Diş Hekimliği - Diş Hekimliği Nedir - Diş Hekimliği Hakkında

Mutluluk verici bir gelişmedir ki, insanoğlu artık yeni bin yılda beslenme, sağlık ve eğitim gibi temel sorunlarını bir nebze halletmiş, kadınlar kapanıp kendilerini gizlenmekten kurtarmış ve dikkatini, var oluşunun gerçek hedefi olan, ‘kendini özgürce ifade etmeye’ çevirmiştir. Cazibeli bir gülüşün verdiği iç güven; kişiye sempati, hatta romantik bir çekicilik kattığı tartışılmaz ve bu gülüşün, kendini etkili ifade edişte oynadığı rol, giderek önem kazanmaktadır. Çağımız, bir iletişim çağıdır. Çağdaşlık ise, güzellikleri, kültürü ve ulaşılan mutluluğu paylaşma olgunluğuna ulaşmaktır. Kültürlü bir insanın, sağlıklı bir iletişim için, kendine sağlayabileceği nihai aksesuar; bembeyaz bakımlı dişlerle, güven dolu ve samimi bir gülüştür.



Sağlıklı, tahsilli bir insan için kılık kıyafetinden, makyaj ve saçından çok daha önemlisi; kişiliğini ifade eden anlamlı, güvenli, kalıcı bir etki bırakan, o sihirli gülüştür. Ancak kendinle barışık olan kişi, cemiyetle barışık olabilir. Olumlu gülüşü ile çevresine huzur veren o kişi, aranan, sevilen ve sayılan kişidir. İşte, hepimizin hayali bu değil midir? Kendimizi doğru anlatmak, anlaşılmak ve sevilmek! Sevilebilmek için anlaşılmak gerekmektedir. Yetenekli bir yazar değilseniz, içinizdeki güzelliği, ulaştığınız kültür ve bilgeliği sunabilmenin tek yolu; bunu yüz yüze ifade edebilmektir. Bu, ceple - mesajla olmaz. Artık bugün, cep telefonumuzda, bilgi sayarda chad’leşmede bile, görsel iletişim arar olduk. Çünkü, lafta değil, görünür kanıtla, samimiyet istiyoruz.



Düşüncelerimize hayat veren organ dilimiz diye düşünülse de, dudaklarınız ve dişlerinizin süslediği ağzınızdır, dikkati çeken, bizi gerçek ifade eden. Dillenen düşüncenin miktarından önemlisi, onu sunuşun kalitesidir ve güzelliğidir etki eden. Gençlik ve güzellik her devirde; saflığın, temizliğin ifadesi olarak insanlığın aradığı özelliklerdir ve bize hep yeni ümitlerin kapısı olmuştur. İşte estetik diş hekimliğinin görevi: SİZE bu gençliği, güzelliği, temizliği, masumiyeti vermek ve de kendinizi ‘anlaşılır alımlı anlatarak’ hayatınızda yeni ümitlere, imkanlara kapı açmaktır. Dinamizm, sağlıklı oluşu vurgulayan bir olgudur. İçten gelen güzel bir gülüş, her yaşta olgunluğun, doymuşluğun, hayatı anlamışlığın, başarı ve güvenin simgesidir. Güzel bir gülüş, insanlığın en değerli servetidir. Kişinin bu yaşamı kendinle paylaşanlara verebileceği en içten ve güzel hediyedir. İşte, Estetik ve Kozmetik Dişhekimliği bize içte ve dışta, bu “Güler Yüzlü Hayatı” vaat ettiği için bu kadar önem kazanmıştır.




Estetik ve Kozmetik Diş Hekimliğinde Ne Gibi Yenilikler Oldu ve İmkanları Nelerdir? İnsanların giderek görünümlerine daha fazla değer vermeleri ve genç, güzel, sağlıklı ve de başarılı bir görünüm için, diş sağlığı ve gülüşün ne kadar önemli olduğunu keşfetmeleri, Estetik Dişhekimliğini geliştirmiş, endüstriyi de birlikte harekete geçirmiştir. Modern Estetik ve Kozmetik Dişhekimliği, bugün ileri teknik, malzeme, harika yeni aletler ile donanmış; uzman hekim ve çağdaş laboratuar eğitimi konularında da, son yirmi yıla kıyasla, bir devrim geçirmektedir. Estetik hastası ağrılı ve acil vaka olmadığı için; biz hastamızın bize gülerek gelmesi ve de güle oynaya, sağlıklı pırıl, pırıl dişlerle tekrar evine gidebilmesine çok önem veririz. Olağan üstü imaj değişiklikleri yaratan Bonding ve Laminate gibi yeni tekniklerle, artık çoğu zaman iğneye bile gerek kalmamıştır. (Ayrıca, tedavi öncesi stres giderici ve adale gevşetici mantal teknikler hastayı içinde bulunabilecekleri psikozdan kurtarıp, rahat bir ortamda çalışmamızı sağlamaktadır.) Laboratuar tekniğindeki gelişmeler ve yeni porselenlerle ****lsiz kronlar, hatta uzun köprüler yapmak artık mümkündür. Böylece, ****l için yer gerekmediğinden, dişlerden daha az sağlıklı madde aşındırılmakta, tedavi sonrası ağrı ve komplikasyonları azalmaktadır. Porselenin altındaki ****l; kronlara, sahte hatta cansız bir efekt veriyordu. Bugün, tam porselen kronlarla, artık aslından ayırt edilemez güzellikte dişler yapmamız mümkün olmuştur. Zamanla kararan, çirkin ve zararlı cıva içeren Amalgam dolguların yerini, diş rengi Kompozit dolgular almıştır.



Yeni teknoloji ve terkip ile yeterli sağlamlığa ulaşan, ışıkla sertleşen bu dolgu maddeleri yapışma (bonding) tekniklerinin avantajı ile, eski siyah dolgulara oranla dişlerden daha az aşındırma gerektirmekte, üstelik içerdikleri flor ile, dişlerin tekrardan çürümesini önlemektedir. Kullanılan maddeler, biyolojik uyumlu, doku ve sağlığa zararsızdır. İmplantların eksik dişlerin yerinde kullanılması, Lazer teknolojisi ile bir çok cerrahi işlemin en az travma ile daha efektif yapılması, Estetik Dişhekimliğinde de önemli gelişmelerdir. Çocuklarda dişlerin kaydırılması için ortodontide kullanılan telleri taşıyan braketlerin şeffaf olması, orta yaşta hastaların da estetik rahatsızlık duymadan bu tedaviden faydalanmalarını sağlamıştır. Daha bir çok sofistike enstrüman, teşhis ve tedavinin başarı oranını yükseltmiştir ve devamlı yeni ürünlerle hizmet kalitemiz artmaktadır.



Dr. Dt. Onur FENERCİOĞLU Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla