Konu: Flor Nedir
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:30   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Flor Nedir

Flor Hakkında - Dişlerde Oluşan Flor - Flor Zararlımıdır

Herkes konuşuyor! Flor flor flor….Herkeste bir flor çılgunlığı! Nedir bu flor?

Muhtemelen diş hekimliğinde son 50 yıldaki en büyük keşif flor(florid)un kullanımıdır. Ancak her şey gibi flor da doğru kullanılmalıdır. İstatistiklere baktığımız zaman okul çocuklarının florlu sular içmeye başlaması ile diş çürüğü oranı %60 düzeyinde azalmıştır. Peki flor bunu nasıl yapmaktadır?

Florid gelişim çağındaki çocuklarda diş oluşurken mine yüzeyi ile birleşerek dişlerin çürüklere olan direncini arttırır. Daha sert bir diş yüzeyi oluşmasına sebep olur. Yetişkinlerde ise yeni başlamış çürüklere direnç sağlar, kök hassasiyeti diş hassasiyeti problemlerini çözmede yardımcı olur. Diş eti hastalıklarında ise dezenfektan etkisi dolayısı ile kullanılmaktadır.

Diş hekimlerinin hastalarına floridli macunları önermesinin sebebi temelde budur. Ancak zaman zaman daha fazla koruma için ek florid kaynakları da kullanılmaktadır. Bunlar :


* damlalar

* tabletler

* özel diş macunları

* jel, gargara ya da köpükler’dir.


Ancak bu ek korumalar KESİNLİKLE diş hekimi reçete etmedikçe asla uygulanmamalıdır! Bu uygulamalardan en sonuncusu ise sadece profesyonel bir ortamda uygulanabilmektedir. Çünkü bu çok yararlı olan flor, uygun oranda kullanılmazsa hem dişlere hem de sağlımıza zarar verebilmektedir. Özellikle son yıllarda çocuklarımın dişleri sağlıklı olsun diye pek çok anne baba flor tabletlerinden satın almakta ve yarar elde etmeye çalışırken çocuklarının diş sağlığına zarar vermektedirler.


Mutlu ve sağlıklı gülüşler sizinle olsun.!


Dt. E.Bihter GÜRLER Diş Hekimliği


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla