Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Haziran 2013, 17:30   #1
EliFsS
Keyifli~Üye
 
EliFsS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Mart 2011
Mesajlar: 2.176
EliFsS is on a distinguished road
Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1 Puanlar: 6.554, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Dildeki Dönüşümler

dil - dil hastalıkları - dil sağlığı
Dil, papila denilen minik kabarıklarla kaplıdır. Papilalar, tat alıcları banndırır ve dile tümsekli şeklini verirler. Diliniz genel sağlık durumunuzu yansıtır. Viral veya bakteryel bir enfeksiyon olduğu zaman, beyaz ya da san bir katman dili kaplar, enfeksiyon geçtiği zaman da ortadan kaybolur.


Dil iltihabına glosit denir, dilde yara varmış hissi verir, şişer, kırmızılaşır ve ağrı verir. Enfeksiyon, sigara içmek, ağzın kesik bir diş veya takma dişten dolayı tahriş olması, baharatlı yiyecekler ve vitamin ya da mineral eksiklikleri (B Vitamini ya da demir) glossit sebep olabilir.


Geographic dil bir glosit türüdür; bu tür glositte dilin küçük alanlarında kızanklıklar ve şişme oluşur; sebebi bilinmemektedir. Nüfusun %1 ila %3′ünde olur, genellikle kadınlarda görülür.

Birkaç hafta içinde, bilinen sebepler düzeltilebilir.


Tuzlu suyla gargara yapmak da yardımcı olur. Siz de bu durumdaysanız doktora başvurun, altındaki sorunların çözülmesinde yardımcı olur. Dil, çiğnenmesine ve sindirilmesine yardımcı olduğu yiyecekler sebebiyle, kolayca rengini kaybedebilir. Çay, kahve, sigara ve bazı ilaçlar dile koyu renkte bir leke yapabilir. Bazen papila uzayabilir ve bu da bir başka durumla sonuçlanır: Tüylü dil. Bazı kişilerin dillerinde kırışma olur. Bu durumlarda tedaviye gerek yoktur,ancak dilinizi bir diş fırçasıyla fırçalamak ve antiseptik bir ağız suyuyla yıkamak, dilinizin temiz ve artıklardan arınmış kalmasında yardımcı olacaktır.


EliFsS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla