Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Haziran 2013, 22:47   #1
Sincap
NetteKeyif
 
Sincap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Mart 2011
Mesajlar: 16.171
Sincap is on a distinguished road
Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1 Puanlar: 48.146, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 33%
Etkinlik: 33% Etkinlik: 33% Etkinlik: 33%
Standart Maskara Kullanmanın Püf Noktası Nedir?

Göz makyajında en önemli ayrıntılardan bir tanesi kirpiklerdir. Peki ya kirpiklerimizi hacimlendirmek için nasıl maskara kullanmalıyız?

Doğru maskara nasıl kullanılır? Nasıl sürülür? Topaklanma nasıl engellenir? Kirpikleri hem dolgun yapan hem de tek tek ayıran en başarılı maskara hangisi? Bu soruların hepsini Estée Lauder Türkiye makyaj artisti Serdar Başar’a sorduk. Başar maskara kullanmanın püf noktalarını Womenist'e anlattı.

Maskara sürerken nelere dikkat etmeliyiz?
Göz makyajınızın son ve en etkili dokunuşu maskara! Kirpiklerin uzun ve dolgun görünmesini istiyorsanız maskarayı kirpiklerinizin dibinden başlayarak uca doğru sürün. Üst kirpiklere uygularken başınızı arkaya kaydırın ve ileriye bakın. Maskarayı kirpik diplerinden hafif bir zig zag yaparak sonra uçlara doğru hareketlendirin. Etkili ve doğallıktan uzak bir görünüm yaratmak için ilk kat kuruduktan sonra aynı şekilde ikinci katı uygulayın.
Her fırça kirpik diplerine ve uçlarına yetişmiyor ya da sürereken bulaşıyor. Uç kirpiklere maskara sürmenin pratik bir çözümü var mı?
Maskaranın uç kısmıyla kirpik diplerine uygulama yapılabilir ve bu uygulama kirpiklerin daha dolgun ve daha volümlü görünmesini sağlar.
Topaklanmayı nasıl engelleriz?
Herkesin kirpikleri düzensizdir. En önemli maskara şikayeti, maskaranın topaklanmasıdır. Peki maskara neden topaklanır? Topaklar, maskaranın doğal, dağınık kirpiklere uygulanması ile oluşur. Karışık kirpiklere maskara uygulamak, dolaşmış, karışık saça saç spreyi uygulamak gibidir. Kirpiklerde topaklanmayı önlemek için maskarayı bir gözünüze uyguladıktan sonra bekleyin ve diğer gözünüze uygulayın. İlk önce uyguladığınız maskara bir sonraki gözünüze uygularken kurumuş olur. Eğer maskaranın kurumasını beklerseniz topaklanmayı da önlemiş olursunuz.
Kahverengi, mavi ve yeşil gözlere hangi renk maskara yakışır?
Kahverengi gözler için siyah ve kahverengi maskara uygundur. Mavi ve yeşil gözler için ise koyu ya da açık kahverengi maskara ideal olur.
Bir maskara aynı zamanda hem kirpikleri ayırıp hem de dolgunlaştırabilir mi?
Burada önemli olan fırçanın daha sıkı ve kalın olması. Sumptuous Extreme Maskara’nın özel fırçası sayesinde kirpikleriniz hem kıvrık hem de dolgun oluyor. Hem ayırma hem de dolgunlaştırma işlemi için Estee Lauder’ın maskarasını kullanabilirsiniz.
Doğru Maskara Sürmek İçin Adımlar:
Maskara seçerken mutlaka saçınızın renginden daha koyu bir tonda maskara seçin. Örneğin Kumral saçlara sahip olanlar siyah maskara kullanabilirler.
Maskara sürmeden kirpiklerinizi önce fırçalayın ve sonra hafifçe pudra sürün.
Kirpikleriniz düzse hafifçe kıvırmak bunlara daha hoş bir görünüm verir.
Maskarayı tabaka, tabaka sürün. Bir çok ince tabaka bir tek kalın tabakadan daha güzel durur.
Maskara sürerken işe kirpiklerin uçlarını maskaralayarak başlayın. Sonra diplerine doğru inin.
Üst kirpikleri yukardan aşağıya, sonra alttan yukarıya doğru maskaralayın. Böylece kirpiklerin tek tek hem altları, hem de üstleri maskaralanmış olur. Ayrıca, kirpikler hafifçe yukarıya doğru kıvrılır.
Alt kirpikleri ise önce altlardan yukarıya doğru maskaralayın, sonrada aşağıya doğru.
Tekrar maskara sürmeden önce her tabakanın iyice kurumasını bekleyin. İstediğiniz dolgunluğa göre bir kaç kat maskara sürebilirsiniz.
Kirpik kıvırıcılarını maskaradan önce mi yoksa sonra mı kullanmalı?
Kirpik kıvırıcılarını maskara uygulamadan önce kullanmak en doğru sonucu verir.
Takma kirpik etkisi yapan maskaraları hangi renk farla kullanırsak daha etkili bir görüntü yaratabiliriz?
Smoke eyes makyajla daha iyi bir bütünlük sağlamış oluruz. Siyah, koyu gri, kahverengi ve antire vizyon renkle istediğiniz görüntüyü yaratabilirsiniz.
Bir maskaranın bozulduğunu nasıl anlarız?
Maskaraların ömrü 3 aydır. Bir maskarayı açtıktan sonra yalnızca 3 ay kullanabilirsiniz. Maskaralar en az tüketim süresine sahip olan ürünlerdir çünkü fırcayı her çıkardığınızda içine bakteri taşırsınız. Bu nedenle 3 ayda bir yenilemede fayda var. Bozulmuş bir maskaranın fıçası yıpranmış olur içi kuru ve kötü kokar.
__________________


İlk kez değil bu kaLp hazır bütün eLvedaLara
var git gönüL yasak bize sevda
Senden uzak diyar diyar gezer kalbimde hasret
Boynum bükük sensiz her yer gurbet
Uyuduğum dizlerine sevda rengi gözlerine
GönüLsüz eLveda yar...
Ömrüm ağlar takvimlerde bir sürgündür bu can tende
Ben gitsem de kalbim senLe
gönüLsüz eLveda Aşka. http://nettekeyif.com/image.php?type...ine=1300830921
Sincap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla