Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Temmuz 2013, 23:51   #1
b.a.f.
Keyifli~Üye
 
b.a.f. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 15 Ağustos 2012
Mesajlar: 1.872
b.a.f. is on a distinguished road
Puanlar: 13.412, Seviye: 1
Puanlar: 13.412, Seviye: 1 Puanlar: 13.412, Seviye: 1 Puanlar: 13.412, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Bedava Site Kurmak

site adı : http://bedava-site-kurmak.blogspot.com

Merhaba arkadaşlar,

Bu sitemizde, tamamen ücretsiz şekilde bir internet sitesi kurmayı anlatacağım. Adım adım takip ederseniz daha kolay olacaktır sizin için.

1. Adım Ön Hazırlık :

Arkadaşlar öncelikle bedava site kurmak için sadece bir adet e-mail adresine ihtiyacınız var. Bu e-mail adresi şuan kullandığınız mail adresiniz olabilir, veya yeni bir adres açabilirsiniz sizin seçiminize kalmış.

2. Adım Siteyi Oluşturmaya Başlıyoruz :

Kısaca size internet sitesinin ne tür birşey olduğunu açıklayayım; internet siteleri resimler, yazılar vs. içeriklerden oluşuyor bildiğiniz gibi. Bu içerikler için bir alana ihtiyacımız var; bu alana hosting deniyor. Şimdi öncelikle bedava site kurmak için gerekli olan bedava hostingimizi nasıl alacağımıza gelelim.


http://www.000webhost.com/ <- Linkimize tıklayalım öncelikle, bu siteden üyelik açmamız gerekiyor.



Arkadaşlar yukarıdaki linkimize tıkladığımızda, yukarıdaki sitemiz karşımıza geldi. Buradan sağ taraftaki mavi renkte olan Sign Up butonuna tıklıyoruz. Daha sonra aşağıdaki form karşımıza çıkıyor.





Bu formumuzda ilk alanı boş bırakıyoruz, ikinci alana ise sitemizin adının olmasını istediğimiz kelimeyi yazıyoruz. Burada türkçe karakterler kullanmayalım. Your name : yazan kısıma adımızı ve soyadımızı yazıyoruz. Your e-mail : kısmına mail adresimizi yazıyoruz. Password : yazan kısmımıza istediğimiz şifreyi yazıyoruz. Alt kısımdada yukarıda yazdığımız şifrenin tekrarını yazıyoruz. I agree to Term of service kısmını onaylayıp Create My Account buttonuna tıklıyoruz.


Daha sonra mailimize giriyoruz, 000webhost'tan mail gelmiş olmalı. Gelen kutusunda bulamazsanız spam klasörünü kontrol ediyoruz.

Mailimizi açıyoruz;



Yukarıdaki gibi bir mail aldığımızı görüyoruz, buradan ilk linkimize tıklıyoruz. Bu şekilde hesabımız doğrulanmış oluyor.

Daha sonra http://members.000webhost.com/login.php adresinden üye girişi yapıyoruz. Bu şekilde sitemizi oluşturmamıza başlayabiliriz.



Mailimizi ve bu site için seçtiğimiz şifremizi yazara giriş yapıyoruz.



Bu şekilde bir sayfa çıkıyor karşımıza. Action sekmesinin altında Go to CPanel yazan linki tıklıyoruz böylece kontrol paneline erişeceğiz.




Yukarıdaki gibi bir panel karşımıza çıktı bu panelde. Alttan üçüncü olan menüde Website Builder kısmına tıklıyoruz.



Yukarıdaki gibi bir sayfa karşımıza geldi. Burada builder.000webhost.com adresine girmemiz söyleniyor. Bizde tıklıyoruz tabiki.



Bu sayfa website builder yani site kurma işini yapacağımız site kurma aracımız. Sağ tarafta Nex -> Step 2 şeklindeki mavi butona tıklayıp 2. aşamaya geçiyoruz.



Karşımıza çıkan yerde şablon seçmemiz isteniyor. Burada dilediğimiz şablonu seçiyoruz.



Şablonumuzu seçtikten sonra, sağ tarafta bulunan Next -> Step 3 butonuna tıklayarak bir sonraki aşamaya gelelim.



Evet arkadaşlar, bu bilgilerimizi de doldurduktan sonra sağ tarafta bulunan Go -> install my website buttonumuza tıklıyoruz.



Tebrikler!! Sitemiz artık yayında sitemizin adresi ve kontrol panelimizin adresi yazıyor.

Artık bizimde bedava sitemizi yayına soktuk. Bedava site kurmayı adım adım anlatmaya çalıştım, takıldığınız herhangi bir yer sorabilirsiniz.
b.a.f. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla