Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Temmuz 2013, 00:32   #1
yigit135
Keyifli~Üye
 
yigit135 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13 Kasım 2012
Mesajlar: 526
yigit135 is on a distinguished road
Puanlar: 4.075, Seviye: 1
Puanlar: 4.075, Seviye: 1 Puanlar: 4.075, Seviye: 1 Puanlar: 4.075, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Vizeistiyor mu

Hem iş görüşmelerinin, hem de turistik amaçla yapılan yurt dışı gezilerinin şüphesiz en büyük sorunu vize. Globalleşen dünyada yavaş yavaş vizenin sorun olarak kalmaması için, ülkeler bu uygulamaya son vermeye başlıyor. Fakat yine de ülkesine giriş için vize şartı sunan birçok ülke bulunuyor. Bu da özellikle mecburi bir şekilde oraya gidecek olan insanlara büyük külfet oluşturuyor.
Vize isteyen olduğu kadar vize istemeyen ülkeler de mevcut. Örneğin tarihi güzellikleriyle dikkat çeken Makedonya onlardan biri. Türkiyeden gidenler için vize istenmiyor. Diğer yerlerden gidenler için ise diplomatik ve hizmet seyahatleri 30 güne kadar vizeden muaf. Yine Arnavutluk, vizesiz gidilen ülkelerden bir diğeri. Türk vatandaşlarından bu ülkeye seyahat için vize istenmemekte. Turistik amaçla gidilebilecek en iyi yerler arasında olan Maldivler, vize istemeyen bölgelere bir diğer örnek. Ayrıca yine Moldova, Brezilya, Japonya ve Rusya vize istemeyen ülkelerden birkaçı.
Türkiyeden en çok gidilen ülkelerden biri olan Ukrayna vize istemeyen ülkeler arasında. Bu ülkeye daha hesaplı bir şekilde gemiyle gidilebiliyor. Gemi yolculuğu ise yaklaşık olarak 35 saat sürüyor. Uçak yolculuğunun süresi ise İstanbuldan yaklaşık olarak bir buçuk saat civarında.
Daha birçok ülkeyle karşılıklı olarak vizelerin kaldırılması için görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmelerden olumlu olarak sonuçlananların sayısı arttıkça, yurt dışına çıkma fikri daha da yaygınlaşacağa benziyor, ne dersiniz?
yigit135 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla