Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Temmuz 2013, 18:08   #1
webhometr
Keyifli~Üye
 
webhometr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 25 Haziran 2013
Mesajlar: 79
webhometr is on a distinguished road
Puanlar: 1.235, Seviye: 1
Puanlar: 1.235, Seviye: 1 Puanlar: 1.235, Seviye: 1 Puanlar: 1.235, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Çeşme Otelleri

Bizanslılardan Osmanlı’ya Çeşme Tarihi



Çeşme’nin tarihi, milattan önce binlerce yıl öncesine dayanan olaylar ve savaşlarla başlar. Bölgede bir sürü tarihi yerin ve mekanın yer alması bu yüzdendir. Çeşme, Türklerin Anadolu’ya hakim olmasıyla birlikte kısa sürede Türk tarihindeki yerini alır. Daha sonra bir ara Bizans egemenliği altına da giren bu deniz şehri, coğrafi konumu nedeniyle kısa zaman sonra padişah Yıldırım Beyazıt, bölgeyi fethederek 1422 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na katılmış ve deniz ticareti git gide gelişmiştir. Osmanlının son zamanlarında Yunanlıların eline geçen bölge, Kurtuluş Savaşı sırasında 1922’de düşman işgalinden kurtarılıp tekrardan vatan topraklarımıza dahil edilmiştir.
Cumhuriyet döneminden sonra da Çeşme yavaş yavaş sayfiye kasabası olma özelliğini kazanıp, balıkçılığın ön planda olduğu bir yerleşimken, ilçenin doğal güzellikleriyle, tarihi ve turistik yerleri herkes tarafından keşfedilip, 80’li yıllarla birlikte turizme açılmaya başlamış, 90’lı yıllarda önemli sayıda turist çeken uluslararası belde haline gelmiştir. Çeşme’nin her biri birbirinden güzel koylarının da bilinmeye başlanmasıyla, son yıllarda çeşme otel ve konaklama alternatifleri son derece artmış ve gelişmiş, böylece ülkemizin ve yabancı turistlerin en gözde tatil yöresinden biri olmayı başarmıştır.
Çeşme Tarihi Yerler

Çeşme Kalesi :
1508 yılında II. Beyazıt tarafından yapı, nice savaşlar görerek günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Yapılış amacı ise ticaret ve savaş gemilerini kötü hava koşullarına ve düşman saldırılarına karşı korumaktı.
Müze : Kalenin girişinde bulunan, müze 50 yıldır ziyaretçilere açıktır.
Kervansaray : Kanuni Sultan Süleyman’ın 1529’da iki katlı olarak yaptırdığı kervansaray, Osmanlı döneminden izleri sergiler.
Erythrai : Ildır’da bulunan antik kalıntılar olan bu kentin geçmişi, milattan önce 3000 yılına dayanmaktadır.


Detaylı bilgi için; http://www.cesmeoteller.com.tr
webhometr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla