Konu: SRC Belgesi
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Eylül 2013, 18:09   #1
VayAlem
Keyifli~Üye
 
VayAlem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Temmuz 2013
Mesajlar: 74
VayAlem is on a distinguished road
Puanlar: 958, Seviye: 1
Puanlar: 958, Seviye: 1 Puanlar: 958, Seviye: 1 Puanlar: 958, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart SRC Belgesi

4925.sayılı taşıma yönetmeliğine göre kara yolların da motorlu bir aracı veya taşıtı iş gereği yani ticari araç olarak yolcu veya yük taşıyan kişilerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Taşıma yönetmeliğine göre kara yollarında ticari araç kullanarak yolcu ve ya yük taşıyan sürücülerin SRC belgesi alması zorunludur. SRC Belgelerini diğer bir şekilde sürücü belgesi (ehliyet) gibi düşünebilirsiniz. Nasıl ki ehliyetiniz olmadan kara yollarında araç kullanmanız yasalara aykırıdır ve cezai işlem uygulanır ise SRC belgesinde de firmalara ait ve yetki belgesine işlenmiş araçları kullanabilmek için zorunludur ve SRC belgesiz kullanımda da cezai işlem uygulanır. Ayrıca bu tür cezalar, sadece aracı sevk ve idare eden sürücüye değil sürücünün kullandığı aracın sahibine de uygulanmaktadır. SRC belgesi olmadan taşımacılık faaliyetinde bulunan sürücüye 291 TL para cezası uygulanır .

SRC belgesi çeşitleri ( SRC 1-2-3-4-5 belgeleri ) :

Ruhsat sahibine ise SRC belgesi olmayan şoför çalıştırdığı için 731 TL idari para cezası uygulanır . SRC Belgeleri 5?e ayrılır . Uluslar Arası Yolcu Taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken SRC 1 belgesi şeklindedir. Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken SRC belgesi, SRC 2 belgesi şeklindedir. Uluslar Arası Eşya-Kargo Taşımacılığı yapan sürülerin alması gereken SRC belgesi, SRC 3 belgesi şeklindedir. Yurtiçi Eşya-Kargo Taşımacılığı yapan sürülerin alması gereken SRC belgesi, SRC 4 belgesi şeklindedir. Tehlikeli madde taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken SRC belgesi, SRC 5 belgesi şeklindedir. Kısacası SRC belgesi olmadan hiç bir şekilde ticari faaliyette bulunulamaz. SRC belgesi olmadan ticari faaliyette bulunanlara toplamda 1.022 tl idari para cezası uygulanır.

SRC belgesi ( Mesleki yeterlilik belgesi ) Alım Şekilleri :

SRC belgesi 2 farklı şekilde alınabilir.

1-) Sınavsız muafiyetten faydalanarak SRC belgesi alma :

İlk ehliyet alım tarihi 25/02/2003 tarihinden önce olan C-D-E sınıfı ehliyet sahipleri için başka hiçbir koşul aranmaksızın SRC 1 Belgesi, SRC 2 Belgesi, SRC 3 Belgesi ve SRC 4 Belgelerini sınavsız bir şekilde gerekli evraklar ve harçlar tamamlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı?ndan tarafımıza müracat ederek alabilirler.

Ayrıca ilk ehliyet alım tarihi 25/02/2003 tarihinden önce olan B sınıfı ehliyetlilerde yine 25/02/2003 tarihinden önce en az 90 günlük sigortalı olmak şartı ile SRC 2 Belgesi ve SRC 4 Belgelerini sınavsız bir şekilde gerekli evraklar ve harçlar tamamlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı?ndan tarafımıza müracat ederek alabilirler .

2-) Yukarıdaki şartları tamamlayamayan şöförler için SRC 1 Belgesi SRC 2 Belgesi SRC 3 Belgesi SRC 4 Belgeleri alım şekli sınavlı olacaktır.

SRC Belgesi Muafiyet İçin Gerekli Evraklar :

Ehliyet fotokopisi (ehliyet üzerinde TC kimlik no yok ise
Emniyet Trafik Şubeden ehliyet GBT? si alınmaktadır.)

TC Nüfus Cüzdan fotokopisi

2 adet vesikalık fotoğraf ( çift belge alınacak ise 4 adet fotoğraf ) gerekmektedir.


SRC Belgesi Sınav için Gerekli Evraklar :

Ehliyet fotokopisi

TC Nüfus Cüzdan fotokopisi

2 adet vesikalık fotoğraf (çift belge alınacak ise 4fotoğraf ) gerekmektedir.


SRC belgesi almak için tek yapmanız gereken SRC belgesi hizmetimiz hakkında detaylı bilgiler veren www.srcbelge.com adresine bağlanmaktır. SRC belgesi hizzmeti veren IRMAK SRC şirketimizin resmi web sitesi olan srcbelge.com sitemiz üzerinden SRC belgesi hakkında çok daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz. SRC belgesi almak içinse, sitemizin sağ üst menüsüne yer alan telefon numarası üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
VayAlem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla