Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2013, 22:04   #1
xPbacklink
Keyifli~Üye
 
xPbacklink - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 07 Ekim 2013
Mesajlar: 56
xPbacklink is on a distinguished road
Puanlar: 1.030, Seviye: 1
Puanlar: 1.030, Seviye: 1 Puanlar: 1.030, Seviye: 1 Puanlar: 1.030, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 86%
Etkinlik: 86% Etkinlik: 86% Etkinlik: 86%
Standart Farklı Bakış Açısı

Herkes tarafından bilindiği üzere ülkemizdeki en önemli problemlerden birisi de bakış açısının değiştirilememesidir. Bir ülkenin gelişmelere karşı açık olabilmesi için ilk olarak değişimleri kabul eden bir topluma sahip olması gerekir. Ne yazık ki ülkemizde bu durum son derece zor olmaktadır. Tarihimizden de çok açık ve net bir şekilde görüldüğü gibi insanların bakış açıları iktidarın anlayışına göre şekilde değiştirebilmektedir.
Günümüzde sağ görüşü hakim olmak ile beraber medya organları da buna göre hizmet vermektedir. Fakat bu durumu genelleştirmek doğru değildir. Örnek vermek gerekirse günümüzde sol haber temasına bağlı kalarak yayın yapan birçok televizyon kanalı ve gazete bulunmaktadır.
Bir medya organının sağlıklı bir şekilde hizmet verebilmesi için ilk olarak evrenselliğe önem vermesi tavsiye edilir. Evrensel haber yapabilmenin ise ilk şartı hem sol hem de sağ görüşe hitap edebilmektir. Bu şekilde yayın hayatına devam etmeyi başarabilen çok az sayıda televizyon kanalı, dergi ve gazete bulunuyor.
Okuyucuların geri bildirimlerine ve değerlendirmelerine göre radikal bir şekilde yayın yapan medya organlarının kalıcı olabileceği belirtilmektedir. Konunun uzmanları tarafından da köşe yazarlarına ve medya patronlarına gerekli uyarılar sıklıkla yapılmaktadır.
Konuyu bir örnek ile toparlamak gerekirse, yakın bir zaman önce gündeme bomba gibi düşen redhack faaliyetlerinin ardından gazetelerde ve televizyonlarda gördüğümüz değerlendirmeler farklı bakış açılarını net bir şekilde ortaya koymaktadır.
xPbacklink isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla