Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Aralık 2013, 04:55   #1
LegendLord
Keyifli~Üye
 
LegendLord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Ağustos 2012
Mesajlar: 2.211
LegendLord is on a distinguished road
Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1 Puanlar: 18.692, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Türkiyenin Paylaşım Platformu



PAYLAŞIMIN ADI TORRENT

Bilgisayar ve internetle az çok haşır neşir olup da bu*sistemi duymayan muhtemelen yoktur. Ama biz yine de duymayanlar olabileceğini düşünerek bu konuda biraz bilgi vermek istiyoruz. Sistemin ayrıntılarını sizler için derledik.

Öncelikle P2P terimini açıklığa kavuşturmak gerekir. P2P kullanıcıdan kullanıcıya manasına gelen bir kavramdır. P2P sayesinde bir bilgisayar kullanıcısı bilgisayarındaki herhangi bir dosyayı paylaşıma açar ve başka bir kullanıcı da o dosyayı indirir. Bir başka kullanıcı da ondan indirir ve bu paylaşım zinciri bu şekilde uzar. Dolayısıyla paylaşım ortamı o kadar büyür ki dünyanın herhangi bir yerinden paylaşım yapılan bir dosyayı siz buradan görebilir ve paylaşabilirsiniz. Bu devasa paylaşım ağının en yaygın kullanılan ortamı ise torrent sistemidir.

P2P paylaşım ağına bağlı bu sistem kullanıcıların dosyalarını bir site üzerinden sunar. Sunum yapan sitelerde paylaşılan dosyaların sadece içeriği barındırılır dosyalar paylaşımcıların bilgisayarında kalır. Tracker adı verilen bu sitelere sürekli olarak sunum yapmanız ve paylaşımda bulunmanız gerekir ki başkaları da paylaşımlarınızı görebilsin ve indirebilsin. Bu paylaşımları yapmak ve dosyaları indirebilmek için torrent programı kullanmanız gerekir. Siteye dosya yükleyen ve paylaşım yapan kullanıcılara uploader adı verilir. Uploader kullanıcıların sunduğu paylaşımları download edenlere leecher adı verilir. Başka kullanıcıların da download edebilmesi için dosyaları paylaşımda bırakan kullanıcılara da seeder adı verilir.

Kullanıcıları dosyayı indirdikten sonra paylaşımda tutmayıp silmesine hit-run adı verilir. Bu hareket sistemin matematiğine aykırıdır ve etik değildir. Çünkü sistemin mantığı paylaşım üzerine kurulmuştur.*Torrent oyun ise en çok paylaşım yapılan ve download edilen dosyalardandır. Siz de bu popüler sistem üzerinden dilediğiniz film müzik oyun ve daha birçok dosyaya kolaylıkla ulaşabilir hızlı ve güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

zamundatorrent.com
LegendLord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla