Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2014, 01:48   #1
BySiriUS
Keyifli~Üye
 
BySiriUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 21 Eylül 2013
Mesajlar: 62
BySiriUS is on a distinguished road
Puanlar: 2.019, Seviye: 1
Puanlar: 2.019, Seviye: 1 Puanlar: 2.019, Seviye: 1 Puanlar: 2.019, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 13%
Etkinlik: 13% Etkinlik: 13% Etkinlik: 13%
Standart Muaythai Öğrenmek İstemezmisiniz

Web Adresi: http://www.yesilovazafer.com
Site İçeriği: Bursa Muaythai okulu
Amaç ve Kapsamünyada ilk olarak Tayland'da ortaya çıkan Muaythai oldukça sert bir spordur. Kimi yerlerde Tayland Boksu olarak bilinmekte olan Muaythai, genel hatlarıyla bokstan son derece farklı bir dövüş sporudur.
Muaythai bokstaki gibi sadece ellerin kullanıldığı bir dövüş sporu olmayıp, ellerin dışında dirsek, diz, tekme ve bazı Muaythai sistemlerinde kafanın da dahil edildiği komple bir dövüş sporu niteliğindedir. Tam temaslı bir spor olup, güreş olarak bilinen yerde yapılan dövüşlerinde dahil olduğu oldukça sert bir dövüş sporudur. Taylandlı göçebeler tarafından ortaya çıkartılan Muaythai, yakın dövüşte etkin bir teknik olabilmesi için, vücudun her organının içinde olduğu, 8 organ dövüşü olarak doğmuştur.
Günümüzde üç farklı dalda yapılmakta olan Muaythai'nin bu dalları, Profesyonel, Geleneksel ve Amatör'dür. Müsabakalardan önce ısınmak amaçlı dini figürler sergilenir. Müsabakalar 5 raund ve 3 dakika olarak yapılmaktadır. Maçlar çoğu zaman nakavt ile bitmekte olup bu da Muaythai sporunun sertliğini gösteren en güzel unsurdur. Tam temaslı sporların hepsinde olduğu gibi kondisyon son derece büyük bir öneme sahiptir. Bu sebeple Muaythai antrenmanlarında sporun kendisi gibi sert,zorlu ve ağır geçmektedir.
Bursa Muaythai Yeşilova Kulübü, Muaythai ile ilgilenen herkesin bu dövüş sporu ile tanışabilmesine olanak sağlamakta olup son derece iyi eğitim vermektedir. Bursa Muaythai sayesinde sayısı bir hayli fazla ve son derece donanımlı Muaythai sporcuları ülkemize kazandırılmıştır. Bursa Muaythai Yeşilova Kulübü sağlamış olduğu şartlar ile dövüş sporlarına gönül veren, öğrenmek isteyen herkesin Muaythai'ye ilk adımı atmalarında öncü görevini üstlenmiş bir spor kulübüdür.
BySiriUS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla