Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2014, 14:16   #1
thealone
Keyifli~Üye
 
thealone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 18 Aralık 2013
Mesajlar: 56
thealone is on a distinguished road
Puanlar: 510, Seviye: 1
Puanlar: 510, Seviye: 1 Puanlar: 510, Seviye: 1 Puanlar: 510, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 0%
Etkinlik: 0% Etkinlik: 0% Etkinlik: 0%
Standart Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Ankara Boşanma avukat olarak aile hukukunu kapsayan boşanma davaları açabilmek için öncelikle boşanmanın şeklini ve sebeplerini belirlemek ve boşanmanın çekişmeli mi yoksa anlaşmalı mı olacağına karar vermek gerekmektedir.



Eğer boşanma şekliniz anlaşmalı olacak ise, bunun için bir anlaşmalı boşanma dilekçesi ve ekinde de bir anlaşma protokolünün bulunması gerekmektedir. Bu anlaşmalı boşanma protokolünde eşlerin üzerinde anlaştığı hususlar (velayet, gayrimenkul ya da menkullerin bölüştürülmesi, nafaka miktarı, tazminat miktarı vs?) belirtilir ve birlikte imza altına alınır.



Eğer boşanma şekliniz çekişmeli olacak ise, o halde öncelikle hangi boşanma sebebine dayanacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Ankara boşanma avukatı olarak bizler Medeni Kanun'da sayılan boşanma sebepleri sınırlı sayıda olup bunlar zina, hayata kast, pek kötü veya onur kırıcı davranış, suç işleme ve haysiyetsiz hayat sürme, terk, akıl hastalığı, evlilik birliğinin sarsılmasıdır. Boşanma nedeniniz bunlardan hangisine dayanıyorsa boşanma davası dilekçenizin konu kısmında bunu belirtmelisiniz.



Bir boşanma davası açabilmek için her şeyden önce ihtiyacınız olan, her konuda olduğu gibi, iyi hazırlanmış bir dilekçedir. Bunun için de boşanmaya karar verdiğiniz anda, bir avukatın konuyla ilgili görüşünü alıp, rotanızı ona göre belirlemek olmalıdır. Hatta mümkünse, dilekçenizi dahi bir avukatın yardımıyla hazırlamalısınız.



Dilekçenizi hazırladıktan sonra, yetkili olan aile mahkemesinin tevzii bürosuna dilekçenizi vermeniz gereklidir. Bu esnada sizden bir gider avansı talep edileceği gibi, belirli miktarda bir de harç ödemeniz gerekecektir. Bu işlemleri de tamamladıktan sonra dilekçenizde belirttiğiniz adresinize ön inceleme tutanağını içeren tebligat gönderilecek ve varsa dilekçenizdeki eksiklikleri tamamlamanız istenecek, davalının cevap dilekçesi varsa size gönderilecek ve cevap vermeniz istenecektir.



Bu aşamayı da geçtikten sonra artık duruşma gününü bekleyebilirsiniz.
thealone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla