Konu: Bozcaada
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Nisan 2014, 22:09   #1
dj_ibo_g_h
Keyifli~Üye
 
dj_ibo_g_h - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 20 Nisan 2012
Mesajlar: 2.705
dj_ibo_g_h is on a distinguished road
Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1 Puanlar: 35.992, Seviye: 1
Üst seviye: 99%, 0 Gereken puan
Üst seviye: 99% Üst seviye: 99% Üst seviye: 99%
Etkinlik: 99%
Etkinlik: 99% Etkinlik: 99% Etkinlik: 99%
Standart Bozcaada

Bozcaada'ya tarihin ilk dönemlerinde Lefkofris denilirmiş. Bu adın nereden geldiği hakkında çok fazla bilgimiz yoktur. Daha sonra adaya Tenedos denilmiştir. Bu ad mitolojiden gelmektedir. Ada Lozan'la Türkiye'ye bağlandıktan sonra Bozcaada adını almıştır. Bilinmeyen çağlarda adanın adı Lefkofris idi. i. Bozcaada muhafızlığı XIX. yüzyılda önemli bir askeri mevki idi.1911 Trablusgarb savaşı ile adada yeniden mücadele başlamıştır. İtalya isteklerini kabul ettirmek için Bozcaada'yı işgal etmiştir. Osmanlı İtalya ile barışı sağladıktan hemen sonra bu kez de Balkan savaşları meydana gelmiştir. Bundan sonra İtalyanlar adayı Yunanlılara bıraktı ve ada bundan sonra 12 yıl Yunan hakimiyetinde kalacaktır. Bozcaada' yı 1. Dünya savaşında müttefikler boğazları tutmak için üst olarak
kullanmışlardır. Milli Mücadele döneminde Yunan işgalinde kalan ada 24 Temmuz 1923' de Lozan anlaşması ile Türkiye Cumhuriyetine geçmiştir.Bozcaada Birinci Dünya Savaşını takip eden yıllarda memleketin diğer yerleri gibi tehlikeli ve endişeli günler yaşamış ve nihayet 20 Eylül 1923'te kurtulmuştur. Bu gün, adanın kurtuluş günü olarak kutlanmakta olup hâtırasına adada mütevazı bir anıt da dikilmiştir.
Böylesine önemli tarihi bulanan bozcadanın en güzel mekanlarını gezip görülecek yemek yenilecek yerlerini turistik tarihi mekanlarını kısaca Bozcaada hakkında herşeyi sitemizde bulabilirsiniz.
En uygun otel nerede? En temiz en ucuz fiyatla en iyi hizmeti alabileceğiniz pansiyon otel motel.. Kısaca Bozcaadakonaklaması ile ilgili herşeyi sitemizde bulabilirsiniz. Otellerin konforları ile ücretlerini karşılaştırabilirsiniz. Ailenizle huzurlu mutlu bir tatil yada sevgilinizle ufak bir haftasonu kaçamağı mı istiyorsunuz? Hemen sitemize girin ve bütçenize en uygun tatili yapma fırsatı yakalyın. Oteller hakkında bilgi edinebilir ve oteller hakkında diğer müşterilerimizin yorumlarını okuyarak otellere gitmeden oteller pansiyonlar moteller hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bağ evleri sizin için en uygun tatili sağlayacaktır. Yeşilin her tonunda essiz çiçek kokuları ve kuşların muhteşem sesleriyle muhteşem bir tatil sizi bekliyor.
__________________
makam odası
iç mimar
dekomotif
dj_ibo_g_h isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla